Жозе Моуриньо очаквано бе щастлив, след като изведе Челси до титлата във Висшата лига във втория си сезон след завръщането си на Острова. 

Сините бяха на върха още от самото начало и напълно закономерно грабнаха трофея 3 кръга преди края, въпреки критиките за стила на игра на отбора. 

„Върнах се, за да работя с всички сили и да дам най-доброто от себе си, за да сме шампиони и това е резултат от отдадеността на всички. Знаех, че идвам в най-трудното първенство в света и да го спечелим е наистина страхотно и можем да се гордеем” коментира веднага след двубоя той. 

„Семейството ми бе точна зад пейката и исках веднага да ги прегърна и целуна и оставих играчите да празнуват на терена. Здравата работа е от най-голяма значение за успеха. Не мога да кажа коя титла е най-значима. Спечелихме и Купата на Лигата, така че направихме добър сезон. В Англия обаче не може да се доминира, защото конкурентите ще се върнат още по-силни” добави той.

„Сега имам нужда от почивка, защото съм изморен. Хубаво е, че постигнахме целта си и ще можем да се успокоим. През целия сезон демонстрирахме психическа стабилност в трудните моменти” изтъкна наставникът. 

„Кристъл Палас бе фантастичен. Те играха така, сякаш се нуждаят от победата, за да са шампиони или за да не изпаднат. Това обаче е природата на футбола тук. Нищо не ни бе дадено даром. Всичко което постигнахме, бе заслужено. Можех да работя на място, където успехите щяха да идват един след друг. За мен обаче тук е най-трудно и това остава любимото ми първенство” каза още Моуриньо.