Челси е далеч пред останалите отбори във Висшата лига във всяко едно отношение, обяви бившият играч на Манчестър Юнайтед, а сега анализатор на „Скай Спортс“ Гари Невил. 

Вчера Сините спечелиха титлата на Англия 3 кръга преди края на шампионата и според Невил триумфът на отбора е напълно заслужен и закономерен и критиките към играта на състава са неоправдани. 

„Мисля, че хората забравят как игра Челси в първата част от кампанията. Те помнят само последните няколко седмици, когато тимът трябваше да показва характер и изпадна в някои трудни ситуации“. 

„В един сезон винаги ще има трудни моменти, но въпреки това понастоящем Челси е далеч пред останалите, както в тактическо, така и по отношение на защитата. Когато аз играех за Юнайтед се налагаше Рони Йонсен или брат ми да играят като опорни халфове, за да се печелят мачовете. Хората явно забравят това“. 

„Не съм виждал отбор, който става шампион, като играе през цялото време отлично. На моменти трябва да си прагматичен и да приемеш силните страни на съперниците. Необходимо е да се адаптираш и Моуриньо прави точно това“. 

„Предвин играчите, с които разполагат през следващите няколко години именно те ще задават темпото в първенството. Сега ще натрупат увереност и за останалите ще стане още по-трудно. Това, което Моуриньо може би трябва да направи, е да даде възможност на някои млади момчета да играят, защото младежките им формации са наистина много качествени“ сподели Невил.