Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо отново демонстрира своя нрав и захапа треньора на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола.

Още по темата

 

Португалецът не назова директно името на Гуардиола, но намекна, че неговият колега е избрал да отиде в държава, където и домакинът на тима може да стане треньор и да триумфира с титлата.

"Аз не съм най-умният човек, когато избирам в кои държави и клубове да работя. Можех да избера друг клуб, в друга държава, където да станеш шампион е доста по-лесно", започна Специалния по адрес на Гуардиола и неговия Байерн.

"Избрах клуб, където преди това бях щастлив и държава, където съм бил щастлив преди. Поех риск. Аз съм толкова щастлив, след като спечелих Висшата лига 10 години след първия ми период тук."

"Бях шампион във всеки клуб, който съм водил - Интер, Реал Мадрид и Челси. Всяка титла е важна. Да спечелиш титлата в Испания със 100 точки срещу най-силният Барселона е голямо постижение, на което се радвах толкова много."

"Може би за в бъдеще трябва да съм по-умен и да избера клуб в друга държава, където всеки може да стане шампион с този клуб. Може би ще отида в държава, където и домакинът може да бъде треньор и да стане шампион."

"Навярно трябва да съм по-хитър, но все още ми харесват тези трудности. Смятам, че съм на правилното място. Ще бъда в Челси докато Роман Абрамович ми каже да си ходя", добави Жозе.