Арсенал врътна реми 0:0 срещу Съндърланд на своя "Емиратс" в отложена среща от Висшата лига.        

Притеснителното пред лондончани е, че не успяха да се разпишат в три поредни домакинства.

Въпреки това обаче отборът взе ценна точка и е на прага да изпълни целта си и да финишира на място, което дава право на директно участие в групите на Шампионската лига, докато Съндърланд си запази официално мястото си в английския елит. 

Столичани са 3-и с актив от 72 точки - с 3 пред Юнайтед.       

Тимът обаче вече няма никакво шансове за сребърните медали.                                                                                                         



Първото полувреме започна доста активно за домакините, които създадоха няколко добри атаки през първите минути.

В 9-ата минута лондончани имаха страхотен шанс да открият резултата, след като Бейерин премина без проблеми Дефоу и центрира остро в наказателното поле, но Жиру не успя да засече добре с глава топката.

Няколко минути след това Уилшър бе намерен по прекрасен начин от Санчес в наказателното поле, но ударът на халфа бе спасен от Пантилимон.

В 20-ата минута Уилшър имаше още един шанс пред себе си, но ударът му от границата на наказателното поле премина над напречната греда.

Малко след това лондончани имаха поредна възможност, като Санчес успя да поеме топката след пас на Йозил и със задна ножица опита нещо атрактивно, а топката бе на косъм да бъде засечена от Жиру във вратата, но Коатес се намеси в последния момент.

Надмощието на домакините продължи и в 30-ата минута Гибс опита удар от дистанция, който обаче бе неточен.

В 32-ата минута пък Жиру направи много сериозен пропуск и от чиста позиция в наказателното поле прати топката встрани вратата, а до края на полувремето резултатът остана непроменен.

Второто полувреме започна леко нервно за домакините и в 50-ата минута Оспина трябваше да показва класа.

Флетчър засече прекрасно центриране в наказателното поле, но колумбийският страж на домакините успя да се справи с опасната ситуация.

Малко след това и Ван Анхолт имаше шанс да открие резултата след добра атака на неговия тим, но ударът му бе право в краката на Оспина.

В 57-ата минута Жиру отправи много опасен удар, но Пантилимон с феноменално спасяване успя да се намеси.

Малко след това стражът на гостите отново се справи доста добре под рамката, като този път той успя да отрази удар на Гибс.

Няколко минути по-късно Флетчър имаше уникална възможност пред себе си да реализира, след като Ван Анхолт му подаде топката отлично, но неговият удар някак си премина над напречната греда.

В 78-ата минута Уолкът отправи страхотен удар при който топката премина над ръцете на Пантилимон, но Коатес успя да спре кълбото да влезе във вратата. 

Две минути след това пък Джоунс от състава на гостите бе на път да си вкара нелеп автогол, но вместо това нацели гредата.

Пантилимон пък се намеси страхотно след удар на Рамзи в 85-ата минута и спаси вратата си, а до края нямаше повече голове, макар че на румънеца му се наложи да спасява още ситуации.

AРСЕНАЛ - СЪНДЪРЛАНД 0:0

АРСЕНАЛ: Оспина, Мертезакер, Гибс, Кошчелни, Бейерон, Йозил, Касорла, Уилшър (67 - Уолкът), Рамзи, Санчес, Жиру

СЪНДЪРЛАНД: Пантилимон, О'Шей, Джоунс, Коатес, Ван Анхолт, Джонсън (75 - Бъкли), Кетърмоул, Ларсон, Дефоу, Греъм (46 - Флетчър), Уикъм (46 - Родуел)