Челси планира да продаде през летния трансферен прозорец, който наближава, Оскар и Хуан Куадрадо, пише английското издание "Дейли Стар".

За да не наруши финансовия феърплей отборът от английската столица ще трябва да се раздели със свои играчи, така че да може да финансира трансфера на Рахийм Стърлинг, който почти сигурно ще напусне Ливърпул.

Вчера последният е подал молба за трансфер и така намеренията на Брендън Роджърс да го задържи против волята му в отбора може би ще бъдат охладени.

Битката за подписа на крилото ще бъде ожесточена, тъй като и Манчестър Сити го иска, а цената на Стърлинг е близо 50 милиона в паунди.

Куадрадо бе привлечен от Фиорентина с големи очаквания през януари срещу 26 милиона паунда, но направи само три старта за тима на Жозе Моуриньо и не успя да се аклиматизира бързо към бързата игра на Острова.

За напускането на Оскар пък се спекулира от доста време насам и макар той да се отчете през сезона със 7 гола и 8 асистенции като цяло представянето му цялостно бе колебливо. Кариоката е свързван с трансфер в испанския Валенсия. 

Сегашният договор на трансферната цел на "Сините" иначе изтича през лятото на 2017 година, като той в момента прибира в Ливърпул скромните 35 хиляди паунда седмично в сравнение с останалите си съотборници. 

Крилото отказа оферта за нов петгодишен договор с тима и тройно увеличение на заплатата през април месец и се очаква да има развръзка около бъдещето му през лятото.