Челси завърши сезона шампионски, след като стигна до домакинска победа след обрат с 3:1 над Съндърланд в среща от последния 38-и кръг на Висшата лига.

Гостите откриха резултата чрез Флетчър в 26-ата минута, но десетина минтуи след това влезлият като резерва на мястото на Дрогба, Диего Коста реализира, за да изравни. Той бе точен от дузпа. Toва пък бе последният мач на Дидие с екипа на тима.

Голът за обрата бе дело на Реми, който бе точен в 70-ата минутa. В 88-ата минута отново французинът реализира, за да оформи крайният резултат.

След успеха си Челси финишира 1-и с актив от 87 точки, докато Съндърланд се спаси от изпадане още в миналия кръг, така че този мач бе без значение за тима. В края на срещата лондончани бяха наградени с титлата, която спечелиха.


Лондончани започнаха мача много активно и още в 4-ата минута Куадрадо намери Дрогба в наказателното поле, но африканецът не успя да отбележи от 6 метра и Маноне направи страхотно спасяване. 

В 13-ата минута и "Черните котки" стигнаха до добър шанс, след като Ларсон стреля много опасно от фаул и принуди Чех да проявява рефлекс и да избива топката и с двете ръце в корнер. 

Няколко минути след това и Дефоу пробва късмета си за гостите, но ударът му мина доста далече от целта.

Малко след това отново бившият нападател на Тотнъм пробва късмета си, но този път ударът му бе доста по-точен и Чех парира топката.

Добрата игра на гостите даде резултат и Флетчър откри в 26-ата минута след асистенция на Джонсън. 

Той засече хубавото центриране на своя съотборник на далечната греда с глава и реализира.

В 28-ата минута Дрогба бе заменен от Диего Коста и бе изпратен с овации от публиката. Това бе негов последен мач за отбора.

Точно осем минути след това Челси получи правото да изпълни дузпа, след като Куадрадо бе фаулиран от О'Шей и влезлият като смяна Коста реализира от "бялата точка".

До края на полувремето не се случи нищо кой знае колко интересно и резултатът се запази на почивката.

Второто полувреме започна активно за домакините и в 51-ата минтуа Реми бе близо да направи обрата в мача пълен.

От няколко метра той отправи удар към вратата на Маноне, който обаче бе доста нескопосан и в крайна сметка О'Шей се намеси, за да изчисти топката в корнер. 

Две минути след това Чех спаси мощна тупалка на Родуел, който с хубавия си удар напомни за най-добрите си дни.

В 55-ата минута Азар видя с великолепен пас Реми, който излъга капитана на гостите О'Шей, но просто не успя да отправи удар.

Пет минути след това Ван Анхолт бе намерен в наказателното поле непокрит и стреля, но Чех се намеси брилянтно и спаси вратата си.

Все пак Челси стигна до обрата след гол на Реми в 70-ата минута. 

Той бе намерен прекрасно от Азар и с удар извън наказателното поле прати топката покрай Маноне. 

Две минути след това гостите бяха на косъм от изравнителен гол, след като Флетчър бе намерен от Ван Анхолт в наказателното поле, но шотландецът от близка дистанция с глава прати топката покрай вратата.

В 80-ата минута Вилян намери Реми на задната греда, но този път французинът не успя да реализира и да довърши противника.

Осем минути след това Реми вкара втория си гол в мача и така оформи крайния резултат, след като отправи удар от близка дистанция след хубав пас на Матич.  

ЧЕЛСИ - СЪНДЪРЛАНД 3:1
0:1 Флетчър 26'
1:1 Коста 37' дузпа
2:1 Реми 70'
3:1 Реми 88'

ЧЕЛСИ: Чех, Тери, Кейхил, Иванович, Аспиликуета, Микел (78 - Кристенсен), Вилян, Матич, Азар, Куадрадо (44 - Реми), Дрогба (30 - Коста)

СЪНДЪРЛАНД: Маноне, О'Шей, Джоунс, Коатес, Ван Анхолт, Джонсън (75 - Джакерини), Ларсон, Родуел, Флетчър, Дефоу, Уикъм