Интересът на английския първенец Челси към защитника на Аугсбург Абдул Рахман Баба е сериозен, пишат медиите на Острова и в Германия.

Още по темата

 

За мераците на Челси към ганайски национал се заговори в началото на месец май, като тогава френският вестник "Екип" излезе с информацията, че "сините" са готови да платят 15 милиона евро.

Според английския вестник "Дейли Стар" лондончани са излезли с подобрена оферта от 28 милиона евро за левия бек на малките баварци.

През този сезон Аугсбург се оказа приятната изненада в Бундеслигата, защото макар и с ограничен бюджет, тимът завърши на пето място в таблицата, непосредствено пред Шалке и Борусия Дортмунд.

Според материала на английското издание мениджърът на Челси Жозе Моуриньо е звъннал на Авраам Грант, за да получи информация за Баба.

Грант, който замени Специалния след първия му престой на стадион "Стамфорд бридж", е селекционер на Гана и познава отлично качествата на 20-годишния бранител.

Контрактът на Баба с Аугсбург изтича през 2019 година и младокът изрази желание да остане в тима, за да може да играе редовно.