Легендата на Челси Дидие Дрогба сериозно обмисля възможността да премине в някой американски тим от МЛС.

Нападателят изигра последния си мач за лондончани и в момента е свободен да си търси нов отбор.

37-годишният футболист е свързван с отбора на Ню Йорк Сити, където играе Франк Лампард, който обаче се подвизваше под наем в Манчестър Сити за последно. 

Запитан, дали иска да подсили някой клуб от САЩ, Дрогба отговори по следния начин: "Да, разбира се, но ще ми отнеме няколко дни или дори няколко седмици, за да обмисля внимателно това", каза той пред "Мирър".

"Смятам, че няма да играя за друг английски клуб, защото заради любовта ми към Челси няма как да защитавам цветовете на някой друг отбор от Висшата лига".

"Говорих с Жозе Моуриньо и ръководството, и бързо се разбрахме. Просто им обясних, че искам да приключа с футбола на високо ниво и да играя редовно в отбора си".

"В следващия ми тим искам да знам, че ще получавам повече игрови минути". 

"Казах им, че не мога да дам повече на отбора, а чувствам, че още мога да играя футбол. Просто не ми се иска да приключа с футбола като дълбока резерва".

"Освен това Челси ще се подсили и с нови силни футболисти, така че аз мога да се насоча към друго място. Отборът има голям потенциал и много добри млади играчи", каза още той.