Звездата на Челси Еден Азар заяви, че се чувства щастлив на стадион "Стамфорд бридж" и не възнамерява да напуска. Белгиецът, който има договор до 2020 година, е свързван с Реал Мадрид и Байерн Мюнхен.

"Защо да сменям отбора? Когато си щастлив и нещата вървят добре на едно място, няма нужда от промяна. Тези неща не зависят само от мен, но когато се наслаждавам на играта си и имам шанс да печеля трофеи, би било глупаво да си тръгна", поясни Азар пред вестник "Лондон Ивнинг Стандарт".

"Шампионската лига е трофеят, който ми липсва досега в кариерата. Когато се вгледам в историята на турнира и играчите, които са участвали там, се вижда, че топ-топ футболистите са триумфирали. Мнозина от тях са топ-играчи точно защото са печелили турнира."

"Затова ако искам да бъда считан за един от най-добрите, аз трябва да спечеля Шампионската лига в един момент. Очевидно това не е лесно за постигане, защото турнирът е много силен. Но това е нещо, което според мен ние можем да постигнем. Винаги съм мечтал за това."

"Винаги съм си представял какво би било да вдигна купата над главата си. Надявам се, че ще имам възможността да го сторя. Ще продължавам да забавлявам феновете, да асистирам, да вкарвам. Все още мога да поемам ритниците, това не ми е проблем. Мога да поемам ударите като боксьор", завърши Азар.