Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо назова най-трудните съперници на английския първенец през миналия сезон. Според него това са Манчестър Сити и Саутхямптън.

"Трябва да съм прагматичен и да избера два отбора, които не успяхме да победим. Не загубихме срещу тях, но и не успяхме да ги победим. Манчестър Сити и Саутхямптън - записахме по две равенства срещу тях", каза Моуриньо, цитиран в официалния сайт на "сините".

"Спечелването на Висшата лига е по-трудно от всякога и според мен тази титла беше най-трудната от всички. Първенството е много конкурентоспособно, защото в него има много силни отбори."

"Психическата устойчивост е много важна и в Англия дори и отборите с по-малък човешки потенциал могат да се борят с топ-клубовете, те наистина си вярват. Всеки мач се превръща в битка и психиката играе ключова роля."

"В същото време доброто финансово състояние във всеки клуб позволява дори на малките отбори, на тези, които печелят промоция за елита, да си кипят добри футболисти, да имат добри състави и да са готови да се борят."

"Любимият ми момент през сезона... бих посочил първия мач от кампанията срещу Бърнли, защото това беше първото чувство за добрия футбол, който този Челси може да играе."

"Ние играхме фантастично добре в този мач и според мен вкарахме по мое мнение най-красивия гол в колективен план. Визирам попадението на Андре Шюрле."

"Също така трябва да посоча последните секунди на мача ни срещу Кристъл Палас, когато реферът даде последен сигнал и ние математически бяхме шампиони", завърши Специалния.