Челси ще отправи подобрена оферта за вратаря на Стоук Сити Асмир Бегович, която ще бъде на стойност 8 милиона паунда, пише английското издание "Телеграф".

Жозе Моуриньо усилено търси подгласник на Тибо Куртоа, след като Петер Чех бе официално продаден на Арсенал преди два дни и босненецът е фаворит да замени чеха на "Стамфорд Бридж".

Според последни информации офертата се очаква да стане факт в рамките на следващите 24 часа, след като "Сините" удариха на камък с първото си предложение от 6 милиона в английска валута.

Самият играч е готов да премине в Челси, макар че в лондонския клуб ще бъде в ролята на резервен вратар.

От Стоук могат и да се навият на сделка, но отборът има условие да привлече поне един от играчите на Челси под наем до края на сезона. 

Тимът иска да купи Виктор Моузес, който е собственост на "Сините", така че вариантите да наеме са Рубен Лофтъс-Чийк, Патрик Бамфорд или Нейтън Ейк.

Бегович иначе има само още 12 месеца до края на договора си с "Грънчарите" и отборът не се намира в позиция да отхвърля оферти за него, тъй като само след няколко месеца той може да подпише предварителен договор с който и да е отбор.