Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо заяви, че е мислил капитана на отбора Джон Тери за изчерпан за големия футбол, но централният защитник е успял да го убеди точно в обратното.

"Преди няколко години буквално изчезна. Имаше няколко травми, треньори, които престанаха да вярват в него и търсиха други защитници, които да го заменят".

"И най-вече сезона преди да се върна, когато Рафаел Бенитес беше начело на Челси. Тогава си помислих, че този човек е "приключил". Не игра в решаващите мачове и мислех, че е в беда".

"Когато пристигнах, имах въпроси. На какво още е способен? Може ли да се доближи до Джон, който знаех? И през миналата кампания беше феноменален. Феноменален! Това беше най-добрия му сезон", похвали го Моуриньо.

Той разкри, че през новия сезон лондончани могат да сменят схемата и да играят с двама нападатели – Радамел Фалкао и Диего Коща.

"В последните 20 минути в контролата с Барселона играхме с двама нападатели – Лоик Реми и Фалкао. Двамата се справиха добре. Затваряха пространствата в халфовата линия, независимо че бяхме с един полузащитник по-малко. Помогнаха на отбора на играе по-нападателно. Може да играем и с двама нападатели. Фалкао задържа добре топката", заяви Моуриньо.

Фалкао беше преотстъпен в Манчестър Юнайтед за един сезон, но се провали и "червените дяволи" не пожелаха да го откупят. Сега колумбиецът е под наем в Челси от Монако.

В неделя "сините" играят с Арсенал за трофея Къмюнити Шийлд, с който започва сезонът в Англия.