Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо в типичен стил се заяде с Арсенал след загубата на неговия тим с 0:1 за трофея „Къмюнити Шийлд”. 

„Те оставиха своята философия в съблекалнята. Единият тим игра на контраатака и го направи добре. Другият имаше инициативата, но ни липсваше острота и агресия с топката” заяви специалистът. 

„Мисля, че отборът, който се защитаваше много добре, който промени традиционното си поведение и през второто полувреме игра с 9 души през наказателното си поле, победи. Това е футболът. Те бяха организирани и подредени, така че поздравления” добави Жозе. 

Той отрече да е избегнал умишлено ръкостискането със своя колега Арсен Венгер след награждаването, макар и да изглеждаше точно така. Наставникът обясни, че всъщност французинът го е пренебрегнал. 

„Не е вярно. Ако изгледате добре кадрите, ще видите, че стискам ръка на всеки, който идва по стълбите точно пред мен. Всеки играч подаде ръка. Ако някой не е тръгнал в моята посока, това не е проблем. Не смятам, че е нещо за края на света” каза още Моуриньо. 

„В момента играчите ми не са напълно готови, затова нямаха енергията и интензивността да направят обрат. Арсенал се бранеше с 10 човека, нареди целия си отбор в собствената половина, затова ги поздравявам. В крайна сметка не е нормално да не сме губили от тях 13 мача. Това си е цяла вечност”.