Педро направи феноменален дебют за Челси и беше с основна заслуга за първата победа на лондончани през новия сезон в английската Висша лига.

"Сините" се наложиха много трудно с 3:2 при визитата си на Уест Бромич в мач от 3-ия кръг на първенството, в който имаше всичко – дузпа, червен картон, много голове и куп изпуснати положения.

При 0:0 Джеймс Морисън пропусна от бялата точка, но по-късно се реваншира с две попадения във вратата на Тибо Куртоа. Иначе Педро откри резултата в 20-ата минута, после асистира на Диего Коста за 2:0, а точен за гостите беше и Сезар Аспиликуета за 3:1, за когото това бе първо попадение във Висшата лига.

При този резултат пък лондочани останаха с човек по-малко на терена след директен червен картон на капитана Джон Тери. Домакините успяха да намалят изоставането си след това, но до края не съумяха да изравнят и загубиха.

По този начин Челси прекъсна и серията си от четири поредни срещи без победа на стадион "Дъ Хоуторнс" – едно равенство и три загуби, последната с 0:3. С успеха възпитаниците на Жозе Моуриньо събраха 4 точки и се изкачиха на 9-то място в класирането. Това беше и мач №300 на Специалния начело на "сините", в които има 196 победи.


Срещата започна отлично за домакините и още в 3-ата минута Макклейн центрира в наказателното поле, защитата на гостите увисна и топката стигна до Рондон, но Куртоа буквално я изби от главата му.

Челси отговори в следващата атака, когато Фабрегас намери Коста, той се справи с противников футболист и стреля в далечния ъгъл, но покрай целта.

В 13-ата минута Матич спъна в наказателното пол Макманаман и главният съдия Марк Клатенбърг без да се замисля посочи бялата точка. Зад топката застана Джеймс Морисън, който стреля в центъра на вратата, Куртоа се метна вляво, но успя да избие с крак и резултатът остана 0:0.

В следващите минути домакините бяха по-активни и спечелиха фаул отляво на наказателното поле. Морисън центрира, Томпсън засече силно с глава, но топката профуча на сантиметри над горната греда.

В 20-ата минута новото попълнение на лондончани Педро изригна точно, когато отборът му играеше най-слабо. Азар с чудесен пас намери испанския национал, който с великолепен удар по земя точно в долния ляв ъгъл матира Майхил – 1:0 за Челси!

След почти половин час игра Макманаман развинти Аспиликуета, стреля от малък ъгъл, но Куртоа отново беше на мястото си и изби в корнер. След него Челси организира контраатака като по учебник, а главно действащо лице отново беше Педро.

Вилиан намери юношата на Барселона, който с прекрасен пас изведе Диего Коста и нападателят отблизо нямаше как да сбърка, удвоявайки преднината на лондончани.

В 35-ата минута Уест Бромич се върна в мача. Новото попълнение на отбора Рондон почти от аутлинията върна топката към непокрития Морисън, който с мощен изстрел матира Куртоа за 1:2.

Срещата на стадион "Дъ Хоуторнс" продължи да бъде изключително интересна и 5 минути преди края на полувремето Педро подаде на Вилиан на точката за дузпата, бразилският национал шутира, но милиметри го разделиха от гола.

120 секунди по-късно обаче нямаше какво да спаси домакините от трето попадение. Диего Коста беше съборен в наказателното поле, но задържа топката и успя да я чукне към Аспиликуета, който с шут по земя не остави шансове на вратаря.

В 53-ата минута гостите останаха с човек по-малко на терена, след като Рондон се откъсна сам срещу Куртоа и Тери го фаулира точно на границата на наказателното поле, за което получи директен червен картон. Рондон стреля от последвалото нарушение, но нацели стената.

Уест Бромич веднага натисна и в 59-ата минута Макманаман центрира отляво, буквално качи топката на главата на Морисън, който я прати неспасяемо в горния ъгъл и намали на 2:3.

Малко след това Педро отново можеше да се превърне в герой за Челси. С пас отдясно, крилото намери Коста на далечната греда, който стреля от движение, но малко го раздели от гола.

В 71-ата минута Макманаман с лекота преодоля Иванович, шутира в далечния ъгъл, но Челси отново извади късмет и топката излезе в аут. До края на мача Диего Коста пропусна да сложи точка на спора от чудесна позиция, а до края резултатът остана непроменен, въпреки че Уест Бромич можеше да изравни в продължението и лондончани стигнаха до първи успех през новия сезон.

Уест Бромич – Челси 2:3

Голмайстори:

0:1 Педро (20)
0:2 Коста (30)
1:2 Морисън (35)
1:3 Аспиликуета (42)
2:3 Морисън (59)

Уест Бромич: Майхил, Доусън, Маколи, Олсон, Брънт, Флетчър, Якоб, Макманаман (75-Гнабри), Макклейн (60-Ламбърт), Морисън, Рондон
Мениджър: Тони Пюлис

Челси: Куртоа, Иванович, Тери, Зума, Аспиликуета, Фабрегас, Матич, Вилиан (55-Кейхил), Азар, Педро (84-Микел), Коста (78-Фалкао)
Мениджър: Жозе Моуриньо

Стадион: "Дъ Хоуторнс"
Съдия: Марк Клатенбърг
Жълти картони: Маклейн, Макманаман (Уест Бромич) Матич (Челси)
Червен картон: Тери 53’ (Челси)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/COFzQjmMpzo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>