Кристъл Палас постигна знаменита победа с 2:1 при гостуването си на Челси и задълбочи още повече проблемите при шампиона на Англия. 

Това беше двубой №200 за Жозе Моуриньо начело на Сините във Висшата лига, но той завърши с разочарование. 

Така Челси има само 4 точки в актива си от 4 мача и изостава на 8 от лидера Манчестър Сити. От двете си домакинства отборът спечели само точка. 

В същото време Палас е на другия полюс с 9 точки от 3 победи от 4 срещи. Освен това хората на Алан Пардю спечелиха за 8-и път в 10 срещи, откакто специалистът пристигна в състава през зимата. 


По отношение на съставите нямаше изненади. При наказанието на Джон Тери Кейхил и Зума действаха в центъра на отбраната на Челси. Педро направи домакински дебют. Палас стартира с Конър Уикъм и Бакари Сако в атака. 

В първите минути Орлите започнаха добре и изпълниха няколко корнера, но без да стигнат до опасно положение пред Куртоа. След това домакините овладяха топката, но на свой ред не успяваха да изострят играта. 

В 19-ата минута Педро получи добър шанс, след като остава свободен на границата на наказателното поле и стреля с левия крак към далечния ъгъл, но не съумя да намери целта. Последваха претинции за дузпа след задържане на Курт Зума от Уикъм, но реферът замълча. 

Гостите бяха много добре подредени в 31-ата минута пропуснаха отличен шанс да вкарат. Заха се обърна добре на ъгъла на наказателното поле и подаде встрани към свободния Йоан Кабай, който бе на чиста позиция, но стреля неубедително и Тибо Куртоа успя да избие. 

Малко преди паузата бе ред на Алекс Маккарти да запазва нулевото равенство. Вратарят на Палас първо се справи с диагонален удар на Диего Коста, след това се изправи и отби добавка на Фабрегас, а впоследствие Педро не успя да стреля и така паузата дойде при 0:0. 

След почивката ситуацията не се промени и гостите продължиха да играят солидно, което в крайна сметка им донесе успех. В 65-ата минута влезлият от пейката Яник Боласи подаде добре отляво, Бакари Сако не успя да стреля в първия момент, но топката остана в краката му и футболистът от Мали я прати в мрежата, вкарвайки втория си гол за тима в също толкова срещи за Палас. 

Моуриньо реагира и направи 3 смени, което донесе успех на отбора. В 79-ата минута Педро центрира отдясно и Радамел Фалкао засече отлично с глава, за да вкара първия си гол с екипа на Челси. 

Само че радостта на домакините бе кратка. Играчите на Палас разиграха много добре секунди след това, Боласи подаде към далечната греда, където Сако върна към свободния Джоел Уорд и той с глава нямаше как да пропусне. 

Отчаяните усилия на домакините до края не се увенчаха с успех, след като те нямаха и кой знае каква идея как да преодолеят отбраната на противника си, чийто мениджър Алан Пардю победи Жозе Моуриньо за втори път за по-малко от година. 

Челси – Кристъл Палас    1:2

0:1    Сако 65
1:1    Фалкао 79
1:2    Уорд 81

Челси: Куртоа, Иванович, Зума, Кейхил, Аспиликуета (68 Кенеди), Матич (73 Лофтъс-Чийк), Фабрегас, Педро, Уилиан (66 Фалкао), Азар, Коста
Кристъл Палас: Маккарти, Уорд, Дан, Дилейни, Суаре, Маккартър, Кабай (82 Ледли), Заха (55 Боласи), Пънчън, Сако (84 Лий), Уикъм