Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо призова най-добрия футболист във Висшата лига от миналия сезон Еден Азар да вдигне нивото си. 

През уикенда "сините" от Лондон сензационно паднаха у дома с 1:2 от Кристъл Палас, като това беше едва втората домакинска загуба на тима под ръководството на португалския специалист.

"Ако си най-добрият футболист в първенството, според мен трябва да поемеш по-голяма отговорност и да направиш сезон, подобен на предходния", започна критичният Моуриньо.

"Не искам да правя индивидуални анализи на играчите, но в отборен аспект е трудно да постигнеш постоянство в представянето си, когато някои от футболистите не се представят на добро ниво."

"Когато шестима или седем футболисти играят добре, а трима или четирима не го правят на обичайното приемливо ниво, тогава отборът не е постоянен в представянето си."

Специалния гарантира, че ще работи здраво, за да върне Челси в правия път, след като шампионите на Англия имат само четири точки от първите четири кръга.

"Когато печеля, искам да печеля отново, да печеля повече. За мен това е една фантастична мотивация. Тъжно е, ако не си готов да печелиш отново, след като преди това си победил."

"Има играчи, които правят фантастичен сезон с фантастични моменти и през следващия сезон не правят същото. Ако ме питате дали съм готов да го приема и да стоя в удобен стол, чакайки доброто им представяне да се върне, моят отговор е "не".

"Трябва да работя, да реагирам и анализирам. Ако чувствам, че играчите не са в състояние да дадат повече, трябва да направя промени. Никога не съм имал проблеми с това", добави Жозе.