Новата покупка на Челси Педро разкри, че капитанът на Барселона Андрес Иниеста е изиграл ключова роля за осъществяване на трансфера. Както е известно, Педро беше недоволен от статута си на твърда резерва и изрази желанието си да заиграе в нов отбор. 

"Навярно най-важното нещо за мен беше, че можех да се доверя на Андрес, когато не виждах изход. Обясних му положението си. Беше трудно и аз трябваше да чакам", започна Педро във втората част от интервюто пред вестник "Марка".

"Той ме подкрепи и се опита да убеди ръководството, че не съм щастлив и че те трябва да направят всичко възможно да улеснят моето заминаване. Той действаше точно като един велик капитан и приятел, какъвто е всъщност. Говорих най-вече с него, защото той най-добре разбираше ситуацията, в която се намирах."

"Също така споделях и с други моите колеги, на които вярвам най-много - като Жорди Алба и Серхио Бускетс. Те ме разбират. Шави също ми звънна и ме поздрави, че всичко е приключило."

В същото време Педро разкри, че е бил предупреден за Луис ван Гаал от бившия вратар на Барса Виктор Валдес, който си има проблеми с холандеца на стадион "Олд Трафорд". Дълго време именно Манчестър Юнайтед беше сочен като фаворит за подписа на острието, но в крайна сметка Челси спечели битката за подписа му.

"Валдес ми каза, че Манчестър Юнайтед е много добър клуб със страхотни фенове и че единственият проблем там е мениджърът. Вярно е, че не харесвам отношението там към моите сънародници, особено към Виктор. За мен той е модел за професионалист. Не смятам, че това е честно. Но това не повлия на решението ми да подпиша с Челси."

"Просто видях, че Манчестър Юнайтед не беше достатъчно убеден в това да направи стъпката да зме привлече. Те отлагаха доста, а аз имах нужда от отбор, в който да започна новия сезон. Челси действаше много по-решително", допълни Педро.