Въпреки лошото начало на сезона, Жозе Моуриньо имаше повод за радост, след като получи сертификати от Книгата на рекордите „Гинес“ за 5 свои постижения, които са №1 в света в момента. 

Португалецът бе отличен за най-дълга серия без домакинска загуба в първенство, която достигна 151 мача за 9 години, като той постигна рекорда с Порто, Челси, Интер и Реал Мадрид. 

Освен това Жозе е един от петимата спечелил Шампионската лига с различни отбори (Порто и Интер) и е най-младият със 100 мача в турнира, след  като стигна границата на 49 години и 12 дни. 

През сезон 2004-2005 той спечели рекордните за Висшата лига 95 точки, а и дълго време бе №1 по домакински двубои без поражение в първенството на Англия. Мениджърът бе поласкан и заяви, че ще окачи грамотите в офиса си на клубната база в Кобъм. 

„Хубаво е, че получавам тези отличия, които ще сложа в офиса си. Забавно е, защото като дете никога не си представяш, че ще влезеш в Книгата на рекордите. Познавате ме, обаче и знаете, че това са неща от миналото и те са приятни, но мен ме вълнува повече това, което мога да направя в бъдеще“ заяви Моуриньо.