Стражът на Челси Тибо Куртоа прогнозира, че Кевин де Бройне има потенциала да стане голяма звезда в редиците на Манчестър Сити.

Двамата са съотборници в националния отбор на Белгия, а вратарят не крие радостта си, че неговият добър приятел се завръща в английската Висша лига, макар и в тима на пряк противник за титлата.

Преди една седмица "Гражданите" привлякоха полузащитника от Волфсбург срещу колосалните 54,5 милиона паунда и това ще бъде негов втори престой в английския елит, след като преди това не успя да се наложи в Челси.

Де Бройне иначе бе в основата на успеха на Белгия с 3:1 над Босна, след като изигра много силен мач и вкара едно от попаденията за отбора му.

"Той показа страхотни качества и голяма психическа сила срещу Босна, макар че преговорите за неговия трансфер бяха дълги и изтощителни. Въпреки, че преживя много през последните седмици Кевин изигра страхотен мач, вкара гол, и ни помогна да победим", каза Куртоа, цитиран от "Скай Спортс".

"Това е много добре за него и ние се радваме, че той отново ще играе във Висшата лига и ще успее да покаже качествата си в това първенство".

"Според мен той ще стане една от звездите на Манчестър Сити", каза още стражът.