Жозе Моуриньо коментира, че ръководството ще допусне грешка, ако реши да го смени и не смята да напуска, въпреки ужасяващия старт на сезона на Челси. 

Шампионите допуснаха 4-а загуба за кампанията след 1:3 срещу Саутхемптън и остават само с 8 точки, като се намират на 16-о място, близо до опасната зона. 

Тимът отново игра зле и това доведе до коментари, че периодът на португалеца в отбора е на път да приключи, но той остава спокоен. 

„Искам да бъда напълно ясен и ще кажа, че няма да бягам от отговорност. Ако клубът иска да ме уволни трябва да го направи, защото сам няма да си тръгна. Смятам, че това е ключов момент в историята на клуба, защото ако ме уволнят, това ще означава, че махат най-добрия мениджър, който са имали“ заяви той след двубоя. 

„Аз обаче твърдо вярвам, че ще завършим в топ 4. Аз поемам своята отговорност, но и играчите трябва да направят това. Притежавам голямо его и самочувствие и се считам за най-добрия, макар и в момента това да е най-лошият период в кариерата ми с най-лошите резултати“ добави той. 

„Наранен съм, а още по-разочарован съм, че става в Челси, защото обичам този клуб и искам да продължа да работя тук“ изтъкна Моуриньо, като пак се оправда със съдията и обяви, че отборът му е трябвало да получи дузпа за нарушение срещу Фалкао, макар нападателят да симулира и реферът да отсъди правилно.  

„Когато си в такова положение дори съдиите се страхуват да свирят в наша полза. Това е гигантска дузпа, а реферът се уплаши. След това загубихме още повече увереността си и в психологически план наистина сме много ниско. Завършихме лошо първото полувреме и през второто не съумяхме да реагираме. Допуснахме груби грешки и просто се сринахме“ каза още португалецът.