Какво се случва със шампиона на Англия Челси? Тимът на Жозе Моуриньо загуби с 1:3 на своя “Стамфорд Бридж” от Саутхемптън и записа четвъртата си загуба от началото на сезона във Висшата лига. И то от само 8 кръга. 

“Светците” направиха за смях лондончани, въпреки че изоставаха в резултата само след 10 минути игра. В края на срещата резилът за Челси можеше да бъде още по-голям, но хората на Роналд Куман пропуснаха няколко изгодни положения за още голове. 

Социалните медии полудяха по време и след края на срещата, като кибиците изчислиха, че Челси губи за 5-ти път, откакто красивата докторка Ева Канейро не е на резервната скамейка. Иначе “сините” допуснаха повече от 2 гола в 8 от последните си 10 мача в първенството, което със сигурност е повече от сериозен проблем за клуба. 

След днешното фиаско Челси е на 16-то място с актив от 8 точки, на цели 10 от лидера Манчестър Сити. Саутхемптън пък се придвижи до 9-тото с 12 точки. 

Иначе двубоят започна по перфектен начин за Челси, след като още в 10-та минута Вилиан вкара леко случаен гол. Бразилецът изпълни свободен удар от повече от 30 метра и докато всички очакваха центриране, топката се вдигна и полетя към далечния горен ъгъл, за да изненада Стекеленбург - 1:0 за Челси. 

Футболистите на Жозе Моуриньо обаче предложиха много малко на феновете си през първата част, докато “светците” постепенно започнаха да намират играта си. Особено активни бяха Садио Мане и Грациано Пеле, които изтормозиха защитата на домакините. Именно италианецът бе в основата на изравнителното попадение. В 43-та минута Пеле свали дълго подаване към връхлитащия Стивън Дейвис, който с мощен шут направи 1:1. 

Втората част започна още по-добре за гостите. Още в първите минути хората на Роналд Куман имаха няколко прекрасни възможности да направят пълен обрат. В 57-та минута футболистите на Челси поискаха дузпа за нарушение на Стекеленбург срещу Радамел Фалкао. Съдията обаче не се хвана на номера на колумбиеца и му показа жълт картон за симулация. 

Само 3 минути по-късно Саутхемптън удари отново. Гари Кейхил сгреши в собствената си половина и подари топката на гостите. Грациано Пеле успя да изведе Садио Мане, който сам срещу Бегович този път нямаше как да сбърка - 2:1

В 72-та минута стана още по-сложно за Челси. Бърза контраатака, дошла след грешка на Еден Азар. Мане намери Пеле вляво от вратата на Бегович. Нападателят стреля без забавяне по диагонала за 3:1. 

Мане продължаваше да прави защитата на домакините за смях и в 76-та минута за малко да стане архитект и на четвърти гл. Сенегалецът намери непокрития на дузпата Душан Тадич, който бе длъжен да вкара четвърти гол, но стреля в тялото на Тери. 

Челси - Саутхемптън 1:3

1:0 Вилиан 10'

1:1 Дейвис 43’

1:2 Мане 60'

1:3 Пеле 72'

Челси: Бегович, Иванович, Кейхил, Тери, Аспиликуета, Рамирес (46 - Матич; 73 - Реми), Фабрегас, Вилиан (64 - Педро), Оскар, Азар, Фалкао

Саутхемптън: Стекеленбург, Соарес, Фонте, Ван Дайк, Бертранд, Ромеу (46 - Уорд-Праус), Уаняма, Мане (90 - Йошида), Дейвис, Тадич (78 - Родригес), Пеле