Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо получи подкрепа от ръководството, но е заплашен от наказание заради коментарите си след загубата от Саутхемптън в събота. 

Тогава португалецът негодуваше, че съдията не е отсъдил дузпа за неговия тим при една ситуация при резултат 1:1, когато Фалкао падна след съприкосновение с вратаря на съперника. Арбитърът обаче правилно видя, че нападателят тръгва да пада предварително и му показа жълт картон за симулация. 

Това обаче вбеси наставника на Сините, който след двубоя каза: „Когато всичко е срещу теб, имаш нужда от тези решения. Съперниците ни вече не се страхуват да правят дузпи срещу нас, защото съдиите никога не ги отсъждат. Това не ги притеснява и ги прави по-агресивни в пеналта. Аз казвам на своите играчи да внимават, докато останалите не усещат подобен натиск“. 

Намеквайки обаче за заговор срещу отбора си, Моуриньо обаче накара Футболната асоциация да го обвини в непристойно поведение, като той има срок до четвъртък вечерта да каже дали се признава за виновен или не, след което ще стане ясно решение на ръководните звена на футболна в Англия.