Жозе Моуриньо продължава да твърди, че всичко между него и футболистите е наред и би напуснал Челси само ако бъде уволнен или ако играчите вече не го искат. 

Загубата от Саутхемптън с 1:3 в събота постави Специалния под огромно напрежение, но той получи подкрепата от Джон Тери вчера и смята, че това е най-важното. 

„Хората могат да говорят каквото си искат. Играчите обаче са тези, които трябва да решат. Идете на базата в Кобам и ги питайте. Джон Тери няма да е с националния отбор, Диего Коста и Рамирес също. Ако те ви кажат, че не ми вярват, само тогава бих си тръгнал. Това единственото важно нещо“ заяви Моуриньо, който е убеден, че в този труден момент се вижда какъв човек е. 

„Това ме кара да разбера колко към силен. Не се страхувам. Не се оплаквам и не съм отчаян. Просто разбирам колко струвам. Когато побеждаваш и печелиш титли всичко е много лесно. Сега е различно и съм страшно недоволен от това, което правим на терена и от пораженията, но в същото време се радвам, че се срещам по този начин с нещата“ добави той. 

„Момчетата трябва да са спокойни и да усещат, че всичко се случва както трябва. Не е необходимо да изпадат под напрежение и паника. Не зная кога ще се случи това, но съм сигурен, че те ще си върнат увереността“ каза още Моуриньо.