Бившият национален селекционер на Англия Фабио Капело обяви, че причината за лошите резултати на Челси от началото на сезона се дължи на тактически грешки от страна на мениджъра Жозе Моуриньо, но най-вече на факта, че играчите му са тотално изцедени.

"Моуриньо успява да изцеди всичко от футболистите си за година и половина, най-много две. От мои източници знам, че ситуацията в Реал Мадрид е била сходна, а сега имаме потвърждение и от Лондон", каза 69-годишният Капело в интервю пред "Фокс".

"Вярно е, че отсъствието на важни играчи като Тибо Куртоа оказва своето влияние, но Моуриньо прави изключително много тактически грешки и смятам, че не се готви добре за мачовете си", добави Капело.

В събота Челси загуби като домакин от Саутхямптън с 1:3, като това бе четвърто поражение за лондончани от началото на сезона. След загубата възпитаниците на Моуриньо се свлякоха до 16-тото място в класирането, а само за осем кръга през този сезон инкасираха повече загуби, отколкото за целия предишен, в който триумфираха с титлата.