Бившият треньор на Барселона Йохан Кройф остро разкритикува Жозе Моуриньо и Луис ван Гаал.

Според него сънародникът му не е избрал правилния стил на игра, на Манчестър Юнайтед, а Специалния пък си го отнесе заради поведението му. 

"Манчестър Юнайтед просто не играе доминиращ футбол. На мен ми харесва този тип футбол, но те не играят по този начин", обяви Кройф, цитиран от "Скай Спортс".

"Не мисля, че Ван Гаал е твърде предпазлив, но е доста странно, че те постигат добри резултати срещу силните отбори, а срещу слабите имат сериозни трудности. Това е една наистина странна ситуация".

"Мисля обаче, че резултатите в случая са на второ място. Играта е на първо. Парите са също важни, но и те не са нещо водещо. Най-важната част са резултатите и феновете. Важното е когато хората се приберат от стадиона да бъдат щастливи, защото това е техният момент на наслада и трябва да го изпитат".

"Колкото за Жозе Моуриньо, според мен неговото поведение не може да бъде пример за децата. Той е изключително противоречив. Това, което харесвам у него, е че винаги може да създаде добра атмосфера сред играчите, а това, което не ми харесва, е че винаги поставя себе си на първо място", каза още той.