Рекордна неустойка засега задържа Жозе Моуриньо в Челси, гръмна английското издание "Дейли Стар".

Според английската медия ако Роман Абрамович уволни Специалния, това ще му струва колосалната сума 37,5 милиона паунда, а до момента нито едно футболно лице не е получавало подобна неустойка в историята на най-великата игра.

Както е известно "Сините" се представят меко казано трагично и отборът вместо към нова титла се е запътил към изпадащите във Висшата лига, което е меко казано позорно.

Изданието отбелязва, че дори и за милиардер като Абрамович това е потресаващо висока цифра и той не би склонил да се раздели с толкова пари само за да бие шута на португалеца.

През последните години на руснака му се налага да плаща доста солени неустойки на уволняваните от клуба мениджъри - Луиш Фелипе Сколари прибра 12,6 милиона паунда, а Андре Вилаш-Боаш 12 милиона паунда, макар че последният се отказа от част, от неустойката, след като пое Тотнъм преди време.

След поражението с 1:3 у дома срещу Саутхямптън Моуриньо заплаши, че ще напусне отбора, ако играчите не го подкрепят, но едва ли той би се отказал от толкова солидна неустойка и вероятно никога не би си подал оставката.