Нападателят на Челси Диего Коста има обяснение за лошото представяне на шампионите, които заемат 16-ото място след 8 кръга и са голямото разочарование до момента през сезона. 

„Знаем, че не сме във формата, в която трябва да бъдем и затова сме виновни ние – играчите. Една от причините е, че се върнахме след почивката си твърде самоуверени мислейки, че всичко ще бъде както през миналия сезон, а след това изведнъж се оказахме в лошо положение“ коментира Коста, който вкара само 2 гола в 8-те двубоя от Висшата лига. 

„Ше бъда честен и ще кажа, че преди няколко седмици, определено не бях в добро състояние. Това се отнася най-вече във физическо отношение и не се отнася само за мен. В края на миналия сезон бях контузен, след което по време на почивката си забравих за диетата, която спазвам и сега се върнах малко понапълнял. И това ми повлия“ добави нападателят, който също подкрепи Жозе Моуриньо. 

„Ние футболистите носим най-голямата отговорност. Затова можем единствено да тренираме здраво и да се опитаме да се върнем там, където бяхме през миналия сезон. Аз напълно подкрепям мениджъра и казвам това и от името на останалите, защото съм говорил с тях и те споделят моето мнение“ изтъкна Коста, който изтърпя наказанието си от 3 мача и ще се завърне в състава в края на следващата седмица.