Челси и ПСЖ са сред клубовете, които ще се опитат да привлекат за треньор Антонио Конте, съобщава авторитетното издание Gazzetta dello Sport.

Очаква се след края на Евро 2016 селекционерът на Италия да напусне поста. Към днешна дата, гореспоменатите клубове проявяват най-голям интерес към бившия наставник на Ювентус.

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо е поставен под голямо напрежение заради лошия старт на сезона, докато пред Лоран Блан е поставена цел минимум 1/2-финал в Шампионска лига, ако иска да запази поста си. Самият Конте пък вече е ангажирал мениджърите си да опипат почвата за работа в чужбина.

Вчера Goal.com съобщи, че сред вариантите пред ПСЖ за треньор са още Моуриньо, Пеп Гуардиола и Арсен Венгер, но за момента италианецът изглежда най-реалистичната цел. Конте пък е ухажван още от Милан и Рома.

Gazzetta dello Sport излезе и със списък за потенциалните заместници на бившия халф начело на Италия. Сред спряганите имена са това на Макс Алегри, Фабио Капело, Марчело Липи в двойка с Фабио Канаваро, Лучано Спалети и др.