Уест Хям постигна домакински успех над Челси с 2:1 в лондонското дерби от 10-ия кръг на Висшата лига.

Мачът бе изпъстрен със скандали, след като Матич получи червен картон след спорен втори жълт в края на първото полувреме, а освен това Жозе Моуриньо бе изгонен на почивката, след като е влязъл в разправа с официалните лица.

Гол на Челси заради засада на Фабрегас пък бе отменен към края на първото полувреме.

"Чуковете" иначе постигат втората си победа над Челси в последните 19 мача между двата тима.

Сарате откри за домакините в 17-ата минута, а Кейхил изравни в 56-ата минута преди Каръл да вкара победното попадение за Уест Хям в 78-ата минута.

Този резултат на практика доказва, че през този сезон големите отбори са лесна плячка за тима на Славен Билич.


Мачът започна като цяло със спокойно темпо и нито един от двата тима нямаше абсолютен превес над противника през първите минути.

Четвърт час след началото на мача Диего Коста имаше добър шанс да реализира, но от добра позиция не успя да нацели вратата.

Минута след това пък Пайе можеше да вкара от фаул, но ударът му бе спасен от Бегович, след като преди това топката премина над стената.

Домакините все пак стигнаха до попадение чрез Сарате в 17-ата минута.

След центриране от корнер топката бе избита към аржентинеца, който с хубав удар около границата на наказателното поле матира Бегович в близкия ъгъл.

Последваха обаче силни минути за гостите, но те така и не успяваха да стигнат до изравнително попадение.

В 33-ата минута Вилян отправи страхотен удар от фаул, но топката бе с мъка спасена от Адриан, а минута след това пък Зума бе на косъм от гола, но в последния момент Ланцини изчисти пред голлинията.

На видеоповторенията се видя, че топката е преминала почти с целия обем във вратата след удара с глава на бранителя, но само сантиметри са разделили Челси от попадение.

Няколко минути след това пък Ланцини бе на косъм да отбележи втори гол за своя тим, но прехвърлящият му удар не се получи и излязъл сам срещу вратаря не взе правилното решение.

В 42-ата минута заради засада бе отменен гол на Фабрегас, а две минути след това съдията даде втори жълт и червен картон на Матич, като вторият жълт бе за избутване срещу Сако. В ситуацията обаче се видя, че той не заслужаваше такъв.

След почивката стана ясно, че Моуриньо е бил изгонен, след като се е опитал нахлуе в съдийската стая. 

Второто полувреме като цяло започна не особено активно и нямаше голови положения през първите минути.

В 56-ата минута Челси успя да достигне до попадение. Автор на гола стана Кейхил. След центриране от корнер топката не бе изчистена и бранителят от близка дистанция разтреля Адриан.

Четири минути след това "Чуковете" създадоха опасна атака, която завърши с удар от границата на наказателното поле на Сарате, но Бегович без особени проблеми улови.

В 65-ата минута Вилян центрира мното опасно, но Диего Коста не успя да насочи топката във вратата, а и в крайна сметка бе отсъдена засада.

През следващите минути битката на терена продължи с пълна сила и макар двата тима да създадоха добри атаки трето попадение така и не падаше.

В 75-ата минута Рамирес бе на крачка от гола, но от точката на дузпата би прекалено леко. Три минути след това влезлият като резерва Каръл даде аванс на "Чуковете". 

Снажният таран засече страхотно центриране на Кресуел и с глава от няколко метра прати топката във вратата на "Сините", за да матира Бегович. До края нямаше повече голове.

УЕСТ ХЯМ - ЧЕЛСИ 2:1
1:0 Сарате 17'
1:1 Кейхил 56'
2:1 Каръл 78'

УЕСТ ХЯМ: Адриан, Дженкинсън, Кресуел, Колинс, Томкимс, Куяте, Пайе, Ланцини (81 - Обианг), Нобъл, Сако, Сарате (69 - Каръл)

ЧЕЛСИ: Бегович, Аспиликуета (87 - Рахман), Кейхил, Тери, Зума, Азар, Фабрегас (46 - Микел), Вилян, Рамирес (82 - Фалкао), Матич, Коста