Бившият нападател на Челси Дидие Дрогба смята, че Арсенал ще успее да се върне на върха във Висшата лига и да спечели титлата след 12-годишно прекъсване. 

През годините котдивоарецът редовно вкарваше на тима на Арсен Венгер, който в последния кръг допусна разочароващо поражение от Уест Бромич, но въпреки това Дрогба смята, че шансовете на отбора са най-големи. 

„Манчестър Сити е силен както през последните години, но при положение, че Челси е доста назад, бих заложил на Арсенал, най-вече заради моя приятел Петр Чех“ заяви Дрогба по време на представянето своя автобиография, озаглавена „Отдаденост“. 

На въпрос дали счита, че Артилеристите разполагат с достатъчно качества, за да са шампиони, той бе лаконичен: „Те просто имат Петр Чех“. Футболистът, който сега играе за Монреал Импакт в МЛС очаквано коментира и ситуацията в бившия си тим, който направи ужасяващ старт на кампанията. 

„Това е различна ситуация за клуба, мениджъра и играчите. Когато си спечелил титлата миналия сезон, а след няколко мача изведнъж се окажеш сред последните 3-4 тима, естествено че това е шок. Този отбора обаче има потенциал да промени ситуацията. Те спечелиха последните си две срещи и това е като ново начало за тях“ изтъкна Дрогба, който коментира и фурора, който прави Джейми Варди. 

„В момента той е страшно ефективен, но да вкарваш голове за отбор като Лестър е едно, а да го правиш на следващото ниво, за по-голям тим, е съвсем друго. Без съмнение обаче, това което прави сега, е фантастично“.