Голмайсторът на Тотнъм Хари Кейн е трансферна цел №1 за Челси през следващото лято, твърдят слухове на Острова. 

Футболистът бе спряган и за Манчестър Юнайтед, но сега Сините влизат в битката за подписа му и както е известно не са много играчите, които Роман Абрамович е поискал и не е успял да купи. 

Очаква се по време на неделния сблъсък между двата тима, на трибуните да има скаути на Челси, които да следят внимателно за изявите на Кейн. 

На „Стамфорд Бридж“ се оглеждат за голаджия, тъй като бъдещето на Диего Коста в състава е под въпрос. Бразилецът с испански паспорт вкарва малко през този сезон, а и освен това се заговори за скандал между него и Жозе Моуриньо на почивката на мача с Макаби във вторник. 

Кейн е още по-привлекателен и поради факта, че е англичанин заради правилото всеки тим да разполага с играчи продукт на местните клубове. От Тотнъм твърдят, че не искат да продават, а и самият футболист поднови договора си до лятото на 2020-а, така че задачата пред Сините не е лесна. 

Нападателят предизвика фурор миналия сезон, когато Маурисио Почетино го наложи в състава и той му се отблагодари с 31 гола в 51 мача. През този започна лошо, но напоследък отново не спира да бележи и вече има 9 порадения в 18 срещи.