Тотнъм и Челси завършиха логично 0:0 в мач от 14-ия кръг на Висшата лига, в който имаше твърде малко положения и сякаш никой от съперниците не искаше да спечели. 

Така Шпорите записаха 13-и пореден двубой без загуба, което е най-доброто им постижение от сезон 1984-85, но пропуснаха да се приближат на 2 точки от първото място, като имат 25 и остават 5-и. 

В същото време Сините регистрираха втора поредна суха мрежа и с 15 точки са 14-и, като това все пак е позитивен резултат за шампионите след много трудния им старт на кампанията. 


Съставът на Тотнъм бе логичен с Хари Кейн напред и Муса Дембеле зад гърба му, а Райън Мейсън стартира в средата на мястото на наказания Деле Али. Челси излезе без чист нападател, като Диего Коста остана резерва, а Еден Азар бе поставен на върха на атаката. Джон Тери очаквано липсваше и бе заменен от Курт Зума. 

Може би очаквано началото на мача бе предпазливо и от двете страни. Сините бяха настроени конттраатакуващо, докато домакините владееха повече топкатау, но без да могат да създават добри положения. 

В 23-ата минута Педро стреля много опасно от границата на наказателното поле, но топката профуча над вратата, след като имаше и леко докосване до крак на защитник на Шпорите. 

Последваха две добри ситуации за Шпорите. Центриране намери Сон на далечната греда и кореецът стреля с глава, но Асмир Бегович изби. В 30-ата минута Муса Дембеле нагласи топката на левия си крак и стреля остро, но босненският вратар на гостите отново внимаваше и отрази с една ръка. 

До почивката не се случи нищо, като в края Кайл Уокър получи жълт картон да доста грубо влизане срещу Аспиликуета. За втори път през сезона Челси приключи първо полувреме без точен удар към вратата на противника. 

След паузата ситуацията не се промени особено. В началото в Челси се притесниха след проблем за Еден Азар, който продължи. Райън Мейсън обаче се наложи да напусне за Тотнъм. 

Шпорите стигнаха до добро положение в 64-ата минута, когато Сон стреля от трудна позиция, но за Бегович нямаше проблеми. Челси обаче отговори. В 67-ата минута Иванович центрира и Азар засече отлично от волле, но Лорис реагира и отби в  корнер. 

След това скуката отново се върна и въпреки опитите и на двата тима да стигнат до гол, предвид твърде малкото идеи в атака, логично това не стана и двубоят завърши 0:0. 

Тотнъм – Челси    0:0

Тотнъм: Лорис, Уокър, Алдервайрелд, Вертонген, Роуз, Мейсън (56 Ламела), Дайър, Дембеле, Ериксен, Сон (75 Нжие), Кейн
Челси: Бегович, Иванович, Зума, Кейхил, Аспиликуета, Матич, Фабрегас, Вилиян (88 Кенеди), Оскар, Педро (92 Лофтъс-Чийк), Азар