Челси допусна шокираща домакинска загуба с 0:1 от новака Борнемут на своя "Стамфорд Бридж" в среща от 15-ия кръг на Висшата лига.

Така тимът на лондончани продължава да тъне в посредственост и заема 14-ото място с 15 точки, докато "черешките" се измъкнаха от зоната на изпадащите и в момента са 17-и с 13 точки.

Единственото попадение в мача бе дело на Мъри, който реализира в 82-ата минута. Неговото попадение бе от засада, но въпреки това бе зачетено от съдията Майк Джоунс.

Интересно е да се отбележи за статистиката, че това е първата суха мрежа като гост за Борнемут, а освен това Челси прекъсна серията си от 43 домакински мача без загуба срещу новаци в елита.

Това бе първо подобно поражение от 2001 година. Тогава тимът падна от новака Чарлтън.


Лондончани започнаха мача много нахъсано и натиснаха противника си през първите минути, но гостите бяха тези, които създадоха първите реални положения.

В 15-ата минута Станислас отправи мощна тупалка от няколко метра, която бе парирана от Куртоа, а след това кълбото попадна в краката на Кинг, но неговият удар бе блокиран от Кейхил.

Точно три минути след това стражът на лондончани направи страхотно спасяване след удар на Кинг, който бе насочен към близката греда със сериозна сила. 

В 20-ата минута Азар центрира в наказателното поле, а сантиметри не достигнаха на Вилян да засече топката във вратата на новака в елита.

Постепенно обаче домакините си върнаха контрола и в 37-ата минута се наложи Боруц да прави първото си спасяване.

Педро започна атаката с прекрасен пас за Азар от дясно, а белгиецът отправи хубав удар към близката греда от няколко метра, но полякът бе на мястото си.

До края на полувремето домакините правеха всичко по силите си, за да стигнат до гол, но без успех. Така на почивката двата тима излязоха при нулево реми. 

Второто полувреме започна с доста по-агресивна игра за Челси, макар че Ричи отправи първия удар след почивката, който излезе над вратата. 

В 53-ата минута Матич направи изключителен пропуск, след като от границата на вратарското поле засече топката с глава, но над вратата. 

Няколко минути след това Иванович отправи нещо между удар и центриране, което бе насочено към близката греда, но Боруц изби топката.

През следващите минути битката се водеше в средата на терена и не се стигаше до интересни ситуации пред двете врати.

В 75-ата минута Иванович центрира ниско в наказателното поле, но двама негови съотборници се разминаха с топката. В случая сърбинът можеше и да отправи удар. Това бе добър шанс за домакините.

Малко след това пък Боруц спаси коварно отклонена топка от Коста. 

В 82-ата минута новакът излезе напред в резултата след гол на Мъри. Куртоа не успя да се намеси добра и да изчисти както трябва една топка и тя попадна точно на главата на Мъри, който с глава от близка дистанция я насочи във вратата. 

Голът на гостите бе от засада, макар и тънка, но той бе зачетен. 

Малко след това Ричи бе на косъм да удвои, но ударът му от дистанция премина на сантиметри от страничната греда. В продължението на мача и Артър пропусна страхотен шанс за гостите, но Кейхил изчисти топката.

ЧЕЛСИ - БОРНЕМУТ 0:1
0:1 Мъри 82

ЧЕЛСИ: Куртоа, Кейхил, Иванович, Зума, Баба (83 - Траоре), Фабрегас (83 - Реми), Вилян, Матич, Азар, Оскар (46 - Диего Коста), Педро

БОРНЕМУТ: Боруц, Франсис, Даниълс, Смит, Кук, Сърман, Гослинг, Артър, Ричи, Станислас, Кинг