Челси удари с 2:0 Скънторп в среща от ФА Къп и се класира в следващия кръг на надпреварата. Головете за лондончани забиха Диего Коста (13) и Рубен Лофтус-Чийк (69).

Домакините не оставиха никакви шансове на гостите си от Скънторп, създадоха дузина голови положения, мушнаха две попадения и в крайна сметка преминаха този кръг.

Така Челси за втори път отстранява този съперник за ФА Къп, след като двата отбора се срещнаха и през януари 2005 година.

Лондончани продължиха възходящата си серия с мениджър Гуус Хидинк и не позволиха да се стигне до резил, както преди година срещу Брадфорд.


Срещата в Лондон започна спокойно, като в първоначалните минути действията се развиваха основно в средата на терена. Така се стигна до 13-ата минута, когато "сините" успяха да вкарат с първото си положение в мача.

Тогава Бранислав Иванович намери Диего Коста и той успя да опъне мрежата на гостите за 1:0. Челси продължи да атакува, но се заредиха пропуски на Сеск Фабрегас, Педро и Оскар.

Домакините с лекота проиграваха шансовете си и можеха да бъдат наказани в 26-ата минута, когато с пропуск за гостите се отчете Стивън Доусън.

Това положение даде самочувствие на Скънторп и се стигна до удар на Люк Уилямс, но топката мина до гредата. До края на полувремето Челси изцяло контролираше мача, но не успя да вкара чрез Педро и Вилиян.

Втората част също започна спокойно, като първото полувреме, като единствено Рамирез можеше да вкара, но прати топката в аут.

Постепенно домакините отново наложиха темпо и логично вкараха в 69-ата минута. Сезар Азпиликуета асистира на Рубен Лофтус-Чийк и той направи 2:0.

Две минути по-късно Скънторп можеше да намали, но Люк Уилямс се засуети в наказателното поле на домакините и пропусна.

Последваха и шансове пред Кевин Ван Вийн и Патрик Мейдън. До края Челси контролираше срещата и заслужено си взе победата. Така "сините" от Лондон не направиха гаф, както преди година и са в следващия кръг на ФА Къп.

Челси - Скънторп 2:0

Голмайстори:

1:0 Диего Коста (13)
2:0  Рубен Лофтус-Чийк (69)

Челси: Асмир Бегович, Бранислав Иванович, Курт Зума, Гари Кейхил, Сезар Азпиликуета, Сеск Фабрегас, Рамирез, Вилиян, Оскар, Педро, Диего Коста

Скънторп: Люк Даниелс, Джордан Кларк, Мъри Уолъс, Дейвид Мърфин, Скот Леърд, Стивън Доусън, Нийл Бишъп, Джейми Нес, Люк Уилямс, Патрик Мейдън, Кевин Ван Вийн