Мениджърът на Челси Гуус Хидинк обяви, че новото попълнение на отбора Алешандро Пато ще трябва да изчака няколко седмици преди дебюта си за клуба.

Кариоката премина на "Стамфорд Бридж" под наем до края на сезона от Коринтианс, но не е играл от края на ноември и холандецът не иска да прибързва с включването му в игра.

"Като цяло мога да кажа, че все едно Пато е в своята предсезонна подготовка с Челси, макар кампанията да е в разгара си. Направихме му специален план за трениране. Той трябва да достигне до оптималното си физическо ниво и няма да ми бъде на линия в предстоящите няколко мача със сигурност", обяви специалистът, цитиран от Goal.com.

"Ще изчакаме обаче Алешандре да бъде напълно готов преди да го използваме. Висшата лига е много труден шампионат и не бихме искали да рискуваме, да се контузи. Знаем, че момчето е изключително добро в технически аспект и има амбицията да се върне в големия футбол. Той обаче се нуждае от по-добра физическа форма, за да успее в шампионат като английския".

"Последният му мач е бил през ноември, а след това е имал дълга пауза", каза още той.