Челси и Манчестър Юнайтед врътнаха реми 1:1 в дербито от 25-ия кръг на Висшата лига, което се игра на "Стамфорд Бридж".

Преди тази среща "Червените дяволи" нямаха победа над този противник в последните си 6 мача между двата тима от Висшата лига. Те имаха прекрасен шанс да постигнат такава, но бяха попарени в края.

Първото попадение бе дело на Лингард, който реализира в 61-ата минута и се виждаше как то ще донесе трите точки на гостите, но Диего Коста изравни в 91-ата минута.

След ремито Юнайтед заема 5-ата позиция с 41 пункта и е на 6 точки от 4-ата позиция, докато Челси е на 13-ото място с 30 точки.

Интересно е да се отбележи, че Челси никога не е постигал четири поредни домакински ремита в ерата на Висшата лига, а последният такъв случай на толкова ремита датира от преди 27 години.


През първите няколко минути срещата не се разви особено интересно, макар темпото на игра да бе високо.

Между 6-ата и 7-ата минута Юнайтед стигна до два поредни корнера, но така и не успя да излезе нещо сериозно след техните изпълнения.

В 8-ата минута Бортуик-Джаксън отправи далечен удар по земя в който обаче нямаше много сила и топката попадна право в ръцете на Куртоа.

Определено обаче се забеляза, че гостите действаха по-агресивно през първите минути, докато домакините бяха по-пестеливи в действията си.

Няколко минути след това Карик отправи далечен и същевременно опасен удар, но стражът на домакините отново бе на мястото си и улови.

И Марсиал имаше добър шанс да вкара, но неговият удар бе с мъка отразен от Куртоа, който отклони топката в корнер.

През следващите минути Юнайтед смаза съперника си, но първият гол така и не падаше.

Матич бе на косъм да се разпише в 30-ата минута, след като засече с глава центриране след корнер, но Де Хеа успя да укроти топката.

Две минути след това Челси създаде още един отличен шанс, след като Коста бе намерен в наказателното поле и потърси далечния ъгъл, но топката мина на сантиметри покрай гредата.

Напрежението в наказателното поле на Юнайтед продължи и Оскар също имаше страхотна възможност малко след това, но ударът му от близка дистанция премина над вратата.

Надмощието на Челси стана факт и в 37-ата минута домакините създадоха още един шанс, но пасът на Вилян не бе оползотворен от Оскар, който бе на чудесна позиция да засече топката във вратата.

Две минути преди почивката Дармиан центрира ниско към голлинията, но Руни при опита си да плонжира се размина с топката.

Вилян центрира за Тери, който бе оставен абсолютно непокрит, в последната минута от редовното време на първата част, но след това кълбото излезе в аут.

След почивката Челси започна активно и малко след подновяването на играта Зума пробва далечен удар, който обаче не бе точен. 

В 50-ата минута Руни отправи много силен удар, който бе спасен от Куртоа, а след това Зума изчисти топката. 

Две минути след това Марсиал надви Иванович в наказателното поле и стреля ниско към близкия ъгъл, но топката излезе в аут.

Куртоа направи двуйно спасяване след удари на Лингард и Руни малко след това и в крайна сметка топката бе изчистена в корнер. 

В 55-ата минута сякаш Зума се контузи тежко и бе принудително заменен от Кейхил. 

Шест минути след това Лингард вкара феноменален гол и даде аванс на гостуващия отбор. Бортуик-Джаксън му достави топката в наказателното поле, макар че последното докосване преди паса бе на Руни, а след това крилото се обърна прекрасно покрай Аспиликуета и изненада Куртоа с удара си. 

През следващите минути гостите натиснаха здраво противника си в търсенето на втори гол. 

Постепенно обаче Челси се активизира и в 72-ата минута Фабрегас потърси близкия ъгъл от близка дистанция, но Де Хеа успя по прекрасен начин да избие. 

Три минути след това Руни опита акробатичен ножичен удар, който премина покрай вратата на Куртоа. 

В 91-ата минута Сеск и Коста направиха своята добра позната комбинация и нападателят успя да вкара в опразнената врата, след като преодоля Бортуик-Джаксън и вратаря.

ЧЕЛСИ - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 1:1
0:1 Лингард 61'
1:1 Диего Коста 91

ЧЕЛСИ: Куртоа, Тери, Иванович, Аспиликуета, Зума (59 - Кейхил), Фабрегас, Микел, Вилян, Матич (67 - Педро), Оскар (55 - Азар), Диего Коста

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Дармиан, Смолинг, Бортуик-Джаксън, Карик, Фелаини, Мата, Блинд, Лингард (87 - Депай), Руни, Марсиал