Челси засили Астън Вила към Чемпиъншип, след като постигна успех с 4:0 при визитата си на "Вила Парк" в среща от 32-ия кръг на Висшата лига.

Голмайсторите за гостите от Лондон обаче бяха доста изненадващи. Едно от попаденията бе дело на младока Рубен Лофтъс-Чийк, който се разписа в 26-ата минута.

В продължението на първото полувреме дебютантът Пато успя също да вкара, след като бе точен от дузпа. Педро добави два гола в 46-ата и 59-ата минута.

Дебют за тима направи и американецът Мат Миазга, а не може да не се отбележи, че представянето на Пато бе изключително силно и той бе замесен и в двата гола на Педро.

За съжаление на Гуус Хидинк Лоик Реми получи контузия заради която бе заменен именно от Пато след 20-ина минути игра.

След този мач "сините" са 9-и в класирането с 44 точки и тимът е на 7 точки от 4-ия в таблицата Манчестър Сити.

Вила пък вече може да се готви за Чемпиъншип, тъй като е на цели 12 точки от спасителната зона, които могат да нарастнат до 15.

Гостите иначе доиграха мача с човек по-малко, след като Хътън получи втори жълт и червен картон в 85-ата минута.


Срещата започна активно за домакините и още в 10-ата минута те бяха близо до откриване на резултата, но ударът на Ричардс, който бе останал непокрит в наказателното поле, бе прекалено удобен за Куртоа, който улови без проблеми топката.

През следващите минути темпото на игра започна да пада, но в 19-ата минута гостите вкараха попадение, което бе отменено.

Сеск намери Педро с прекрасно подаване и последният прати топката покрай Гузан, но попадението не бе зачетено заради засада.

В 26-ата минута Лофтъс-Чийк откри резултата за гостите, след като бе намерен от Аспиликуета пред малкото наказателно поле и с удар по земя в близкия ъгъл успя да реализира.

Пет минути след тоав Куртоа бе принуден да спасява гостите, след като в една ситуация защитата на гостите бе просто потресаваща.

В 37-ата минута Баба отправи силен удар около границата на наказателното поле, който обаче бе уловен от Гузан без проблеми.

Двата тима си създадоха по едно положение през следващите минути преди Пато да открие головата си сметка за тима от дузпа в продължението на първото полувреме.

Сисоко го фаулира в наказателното поле и реферът отсъди дузпа, която бе реализирана без проблеми от бразилеца.

Секунди след подновяването на играта Педро вкара за 0-3. Пато и Оскар направиха страхотна комбинация и халфът намери испанеца пред малкото наказателно поле, а след това за крилото не остана нищо друго освен да вкара хладнокръвно топката във вратата.

В 59-ата минута Педро вкара второто си попадение в мача. И в този гол бе замесен Пато. Бразилецът отправи страхотен удар от дистанция, а Гузан изби топката към далечния си ъгъл. Непокритият испанец обаче я довкара в мрежата.

До края срещата просто се доиграваше, като лондончани доминираха на терена, а домакините имаха 2-3 нелоши шанса, които не успяха да реализират.

В 87-ата минута бирмингамци останаха с човек по-малко, след като Хътън бе изгонен след втори жълт и червен картон.

АСТЪН ВИЛА - ЧЕЛСИ 0:4
0:1 Лофтъс-Чийк 26
0:2 Пато 45+3
0:3 Педро 46
0:4 Педро 59

АСТЪН ВИЛА: Гузан, Хътън, Ричардс, Лескът, Сисоко, Санчес (67 - Бакуна), Уестууд, Гай, Хил (66 - Гриълиш), Гестед, Аю

ЧЕЛСИ: Куртоа, Иванович, Аспиликуета, Баба, Миазга, Фабрегас, Микел, Педро, Лофтъс-Чийк, Кенеди (46 - Оскар), Реми (23 - Пато)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/7trjUmRiNFc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>