Лестър е новият шампион на Англия! "Лисиците" спечелиха шампионата два кръга преди края, след като Тотнъм врътна 2:2 при визитата си на Челси на "Стамфорд Бридж". Това стана в среща от 36-ия кръг на Висшата лига.

Гостите бяха много близо до това да постигнат първи успех при визита на "сините" от 26 години насам, след като поведоха с 0:2 след попадения на Кейн и Сон в 35-ата и 44-ата минути.

Кейхил и Азар обаче донесоха ремито на тима си и помогнаха на "лисиците" да не треперят в последните два кръга и да изстудяват шампанското за големия купон! Гари иначе вкара в 58-ата минута, а белгиецът реализира в 83-ата минута.

След този мач Лестър е недостижим лидер в класирането с актив от 77 точки и за първи път в своята история е шампион във Висшата лига.

Тотнъм пък е със 70 точки на втората позиция и ще трябва в последните два кръга да гони добри резултати, тъй като е само на 3 точки пред третия Арсенал.


Домакините от Челси бяха близо до гола още в 4-ата минута, след като Кейхил отправи удар от няколко метра с глава, но той бе малко неточен, макар че бранителят бе на доста добра позиция.

Последваха силни минути за "шпорите" и в 10-ата минута Роуз отправи много хубав удар от дистанция, който обаче премина малко над вратата.

Малко след това и Ериксен опита късмета си, но неговият удар бе блокиран от тялото на противников футболист и не застраши вратата.

В 20-ата минута Педро центрира остро, а Роуз се подхлъзна, но Лорис се намеси бързо и успя да улови топката.

В 24-ата минута Тери блокира удар на Сон и в крайна сметка топката излезе в корнер за Спърс. След него топката попадна в Ериксен, който обаче не успя да намери очертанията на вратата след опит за силен диагонален удар.

Две минути по-късно Фабрегас имаше страхотен шанс да вкара, но ударът му около границата на наказателното поле премина встрани вратата.

Гостите отговориха с много силен удар на Сон от границата на наказателното поле, но топката профуча покрай вратата.

В 31-ата минута Лорис бе принуден да спасява мощен удар от дистанция на Диего Коста и прати топката в корнер.

Четири минути след това Кейн даде аванс на Тотнъм в резутата. Ламела изведе чудесно своя съотборник сам срещу вратаря, а след това стрелецът преодоля с лекота Бегович и прати топката в опразнената врата.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/5RcGqHnd4oQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

В 40-ата минута Кейхил се намеси решително, след като блокира Сон. Последният отправи силен удар от няколко метра и само вещата намеса на бранителя на противника му попречи да вкара.

Минута по-късно Вилян стреля от 10-ина метра, но ударът му премина встрани вратата.

В 44-ата минута Сон удвои аванса на "шпорите" и така доближи тима си до крайния успех. Иванович направи груба грешка, а след това южнокореецът бе изведен чудесно от Ериксен в наказателното поле и с много прецизен удар в близкия ъгъл успя да вкара.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Sv0r7Wymv44" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Второто полувреме започна силно за Спърс и Кейн отправи опасен удар, който обаче бе спасен от Бегович.

Голаджията на "шпорите" отново имаше шанс пред себе си, но в 50-ата минута стражът на "сините" отново се намеси решаващо и спаси удара, който бе насочен в далечния ъгъл.

Челси отговори също с добра ситуация, след като Азар отправи удар от границата на наказателното поле, но Лорис успя да се намеси и да спаси.

Силната игра на "шпорите" продължи и в 57-ата минута Сон отправи опасен удар по земя, който премина покрай вратата.

Минута след това Челси се върна в мача след гол на Кейхил. Той овладя топката след изпълнение на корнер, а след това с удар от точката на дузпата реализира. Алдервайрелд успя да изпусне противниковия бранител и в крайнa сметка бе главният виновник за това попадение.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/BcaclYXOppA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Челси започна да притиска здраво противника си и в 62-ата минута Вилян направи сериозен пропуск, след като от няколко метра успя да отправи доста анемичен удар.

Следващите минути бяха доста динамични, а домакините опитваха всячески да стигнат и до изравнително попадение.

В 74-ата минута Диего Коста направи невероятен пропуск. Азар центрира ниско в наказателното поле, а Уолкър успя леко да отклони топката, така че тя да се размина с испанския национал на далечната греда и да излезе в корнер.

Три минути след това Мейсън пропусна да реши всичко, след като бе намерен от Уолкър на прекрасна позиция в наказателното поле фронтално срещу Бегович, но завършващият му удар бе много неубедителен и босненецът сгреши.

В 83-ата минута Азар вкара феноменален изравнителен гол и изравни резултата. Белгиецът напомни за най-добрите си дни с изпълнението си. Той направи страхотно двойно подаване с Диего Коста, а след това с прекрасен удар от движение прати топката в сглобката.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/rhuMHt0oO9Q" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

До края нямаше повече голове и в крайна сметка Лестър стана шампион без игра.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/7ndHb1KLilU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

ЧЕЛСИ - ТОТНЪМ 2:2
0:1 Кейн 35
0:2 Сон 44
1:2 Кейхил 58
2:2 Азар 83

ЧЕЛСИ: Бегович, Тери, Кейхил, Иванович, Аспиликуета, Фабрегас, Микел, Вилян, Матич (78 - Матич), Педро (46 - Азар), Диего Коста

ТОТНЪМ: Лорис, Вертонген, Роуз (82 - Дейвис), Уолкър, Алдервейрелд, Диър, Дембеле, Ламела, Ериксен, Сон (65 - Мейсън), Кейн