Съндърланд направи решителна крачка към оцеляването, след като надви Челси с 3:2 на своя „Стейдиъм ъф Лайт”. 

Така Черните излязоха от опасната зона и вече имат 35 точки, с една повече от Нюкасъл и с 4 пред Норич, което до голяма степен обрича тези два отбора на изпадане. 

Причината е, че хората на Сам Алърдайс имат отложен двубой в Евертън в средата на следващата седмица и гостуване на Уотфорд, като 3 точки от тези двубои ще им гарантира спасението. 


Челси нанесе първия удар, защото поведе в 14-ата минута. Топката стигна при статично положение до Гари Кейхил, който опита подаване, но се получи рикошет и тя се оказа в краката на Диего Коста, който не пропусна. 

След това домакините дълго време не успяха да реагират, като най-доброто им положение бе удар на Йедлин, който обаче стигна право в ръцете на Куртоа. 

В 41-ата минута обаче, Черните котки изравниха. След карамбол в наказателното поле, топката се оказа на пътя на Уаби Хазри, който от воле и след лек рикошет, отбеляза страхотно попадение. 

Радостта на домакините обаче не остана дълго, защото Челси  си върна аванса още преди паузата. Матич се включи при една атака, Аспиликуета го изведе и сърбинът реализира един от редките си голове през сезона. 

След почивката обаче домакините не се предадоха и продължиха да нападат, като в средата на периода стигнаха до страхотен обрат. Първо Фабио Борини изравни в 67-ата минута, когато получи свободен на границата на наказателното поле, стреля, получи се рикошет в Джон Тери и Куртоа не успя да реагира добре. 

В ситуацията остана съмнения за засада на асистенти Ван Аанхолт, но за домакините нямаше абсолютно никакво значение. Само 3 минути след това Джърмейн Дефо вкара и трети гол. Този път той бе намерен около точката на дузпата, овладя и с остър удар реализира 15-ия си гол за сезона. 

До края домакините удържаха скъпоценния си аванс, а Сините дори завършиха с човек по-малко, след като Джон Тери бе изгонен за втори жълт картон и ще пропусне мача с Ливърпул в средата на седмицата. Челси е 9-и с 48 точки. 

Съндърланд – Челси    3:2

0:1    Коста 14
1:1    Хазри 41
1:2    Матич 45+3
2:2    Борини 67
3:2    Дефо 70

Съндърланд: Маноне, Йедлин, Кабул, Коне (55 О’Шей), Ван Аанхолт, Кирхоф (64 Уотмор), Катърмол (71 Ларсон), М’вила, Хазри, Борини, Дефо
Челси: Куртоа, Иванович (68 Баба), Тери, Кейхил, Аспиликуета, Микел (83 Траоре), Фабрегас, Матич, Азар, Уилиан (80 Оскар), Коста