Челси и Лестър врътнаха реми 1:1 в среща от последния 38-и кръг на Висшата лига.

Двата тима изиграха доста добър за гледане мач в който имаше немалко голови положения пред двете врати.

Фабрегас откри в полза на домакините след попадение от дузпа в 65-ата минута.

По всичко изглеждаше, че "сините" ще стигнат до успеха, но Дринкуотър изравни след фантастичен гол от 30 метра в 82-ата минута.

Доста интересно е да се отбележи, че играчите на Лестър бяха посрещнати със шпалир от тези на Челси, което бе логично, тъй като все пак спечелиха титлата.

Клаудио Раниери също бе приветстван с голямо уважение, макар че преди почти 12 години Челси го уволни.


Срещата започна с добро темпо, като първоначално домакините опитаха да вкарат във вратата на противника си, но ударът на Педро от няколко метра премина встрани.

Няколко минути след това Варди опита късмета си за гостуващия тим, но в удара му нямаше никаква сила и мощ.

В 13-ата минута отново Варди опита късмета си от добра позиция, но и неговият удар премина встрани вратата.

Десет минути след това нападателят на Лестър успя да се справи с противниковия страж на "горния етаж", но насочи топката встрани вратата.

В 25-ата минута пък Грей отправи мощен удар, който бе уловен от стража на "сините", а две минути след това Симпсън спаси чист гол, след като се намеси решаващо срещу Траоре, който бе на перфектна позиция да прати топката в мрежата.

Младият Траоре пропусна още един страхотен шанс, като този път бе намерен на близката греда от Педро, но ударът му бе прекалено нескопосан и лек.

В 40-ата минута Шмайхел направи феноменално спасяване, след като предотврати сигурен гол на Вилян, който от близка дистанция понечи да му вкара. Стражът обаче реагира инстинктивно и се хвърли в долния десен ъгъл в които бе заложена топката.

Няколко минути след почивката Абрахам можеше да изведе Челси напред в резултата, след като получи страхотно извеждащо подаване в наказателното поле. В последния момент преди да отправи удар обаче Морган се намеси решаващо.

В 65-ата минута Челси получи правото да изпълни дузпа, след като Шлуп фаулира Матич в наказателното поле. Зад топката застана Фабрегас, който успя да реализира.

Пет минути по-късно Василевски можеше да изравни след удар с глава, но пропусна от чиста позиция в наказателното поле.

В 82-ата минута Дринкуотър изравни след фантастичен гол от 30 метра. Той отправи много силен снаряд след пас на Шлуп и прати топката в долния ляв ъгъл на противниковата врата.

ЧЕЛСИ - ЛЕСТЪР 1:1
1:0 Фабрегас 65 дузпа
1:1 Дринкуотър 82

ЧЕЛСИ: Куртоа, Кейхил, Иванович, Аспиликуета, Баба, Фабрегас, Вилян, Матич, Азар, Педро (54 - Лофтъс-Чийк), Траоре (53 - Абрахам)

ЛЕСТЪР: Шмайхел, Василевски, Фукс, Симпсън, Морган, Кинг (46 - Оказаки), Дринкуотър, Канте, Грей (46 - Шлуп), Марез (80 - Олбрайтън), Варди