Нападателят на Испания и Ювентус Алваро Мората е свел предпочитанията си къде да продължи кариерата си до два отбора – Челси и Манчестър Юнайтед. 

Футболистът е цел още на Арсенал и Пари Сен Жермен, но явно иска да премине или в тима от „Стамфорд Бридж” или при Червените дяволи. 

Както е известно от Реал Мадрид планират да се възползват от опцията в договора му с Ювентус и да го откупят обратно за 30 милиона евро, след което обаче да го продадат с добра печалба, тъй като позицията на Карим Бензема на „Бернабеу” изглежда непоклатима и той не може да се надява да играе кой знае колко. 

Ако премине в Юнайтед той отново ще се събере с Жозе Моуриньо, който му даде възможност да дебютира за мадридчани през 2010-а. В отбора обаче конкуренцията в атака е доста солидна и не е ясно и какви са плановете на португалеца предвид наличието на Уейн Руни и Антони Марсиал. 

В Западен Лондон шансонете на Мората за титулярно място изглеждат доста по-добри, тъй като бъдещето на Диего Коста остава несигурно. Освен това именно Антонио Конте поиска привличането му в Ювентус, така че е много вероятно да му гласува и доверие.