Антонио Конте изиска още пет нови попълнения от собственика на Челси Роман Абрамович.

Това станало по време на двучасова среща, на която освен те двамата са присъствали главният директор на клуба Марина Грановская и техническият директор Майкъл Еменало. Тя се провела миналата събота в хотела на отбора в Австрия след контролата с Рапид Виена, загубена с 0:2, твърди "Мирър". 

Конте иска да избегне провала от миналия сезон, когато отборът завърши на 10-о място във Висшата лига, заради което иска сериозно подсилване на състава, и то във всички линии. Приоритет са привличането на още един нападател и на централен защитник.

Конкретно за нападател Челси вече се бяха насочили към Алваро Мората, за когото Реал Мадрид на два пъти отхвърли оферти, и Ромелу Лукаку от Евертън. В последните дни се заговори за интерес и към Единсон Кавани. В отбраната пък спряганите имена са Леонардо Бонучи от Ювентус, Калиду Кулибали от Наполи и Костас Манолас от Рома. Основна цел на Конте е и привличането на Раджа Наинголан, който пък трябва да подсили халфовата линия. 

Иначе до момента "сините" привлякоха само две нови попълнения - нападателя Миши Батшуай за 40 млн. евро и халфа Н'Голо Канте за 36 млн.