Острието на Челси Педро сравни съотборника си Еден Азар с бившия си съотборник в Барселона Лионел Меси. Испанецът е на мнение, че напрежението върху плещите на Азар не е причина за слабия му сезон с екипа на лондончани.

"Когато става дума за Меси, ние говорим за футболист, когото все още смятам за най-добрия в света. Той наистина е на много различно ниво, в сравнение с останалите", отсече Педро пред вестник Standard Sport.

"Но Еден Азар е много, много добър футболист. Неговата техника е отлична и той показа на какво е способен в Челси. Все още е млад, затова ще продължава да се подобрява, за да бъде сред най-добрите в света един ден."

"Трудно е да се конкурираш с играч от нивото на Меси, но Еден има качествата да направи точно това. Той има уменията и таланта да прави разликата и да бъде важен за отбора си. В моментите на магия е лесно да го сравниш с Лео."

"Хората трябва да бъдат търпеливи и да забравят какво му се случи миналия сезон. Целият отбор страдаше, не само Еден. Проблемът не беше в напрежението, защото него го има при всеки голям играч. Така е при Еден, Меси, Неймар и Кристиано."

"Очевидно Еден е под напрежение, но той се справи добре и го е доказвал в миналото. Той играе добре в Челси толкова години и е показвал, че може да носи отговорност", допълни Азар.