Мениджърът на Челси Антонио Конте изрази недоумението си от трансферните суми, които се дават за футболисти в последно време.

През 2013 година Реал Мадрид плати на Тотнъм 100 милиона евро за Гарет Бейл, а пък през този трансферен прозорец Ювентус плати за Гонзало Игуаин на Наполи близо същата сума.

Освен това през тази година бяха регистрирани и пет сделки, които влязоха в топ 50 на най-скъпите в историята на футбола, като сред тях бяха трансферите на Хълк в Шанхай СИПГ, Алекс Тейшейра в Жианцу Сунинг, Гранит Джака в Арсенал, Джаксън Мартинес в Гуанджоу Евъргранд и Садио Мане в Ливърпул.

''През този сезон сме свидетели на един доста ненормален трансферен прозорец. Това е просто невероятно'', коментира Конте, цитиран от електронното издание ''Гол''.

''Честно казано не знам дали подобна ситуация може да продължава по същия начин. В момента е много трудно за всички отбори да се опитват да купуват играчи. Започваме да говорим за суми от 100, 120, 90 милиона, а тези цени са просто ненормални, невероятни''.

''Това обаче е футболът в момента. Важно е да се поддържа страстта. Все пак тук става въпрос за феновете, отборите и самия футбол. Парите са важни, но не са всичко. Важно е за клубовете да постигнат целите, които си задават''.