Челси продължава победния си ход в английската Висша лига под ръководството на Антонио Конте, след като на своя стадион "Стамфорд Бридж" победи с 3:0 Бърнли.

През всички 90 минути лондончани бяха пълни господари на терена и гостите могат да са доволни, че не загубиха с далеч по-голям резултат. Още в 9-ата минута Еден Азар вкара прекрасен гол, а в самия край на полувремето и Вилиан се разписа, след като показа бразилската си техника. В края на двубоя Виктор Моузес оформи крайното 3:0.

Така Челси има пълен актив от 9 точки след първите три кръга и е на върха в класирането преди изиграването на останалите срещи. Бърнли пък е на 14-та позиция с 3 т.


Мачът започна шеметно за домакините, които поведоха още в 9-ата минута. Тогава Матич подаде към Азар, който беше оставен необезпокояван да пробие през центъра и да стигне до противниковото наказателно поле. Оттам белгийският национал с безпощаден удар в долния ляв ъгъл матира вратаря за 1:0!

След четвърт час игра домакините бяха близо до втори гол, след като Азар стреля в десния ъгъл, но защитник с решаваща намеса изчисти в последния момент в корнер. След неговото изпълнение Кейхил засече с глава, но този път Хийтън демонстрира класа и спаси.

В следващите минути Челси продължи да диктува събитията на терена и в 38-ата минута пред Коста се откри шанс да се разпише, но шутът му беше спасен. Малко след това таранът асистира на Вилиан. Той го намери в наказателното поле, бразилският национал развинти противников играч и с фамозен удар удвои преднината на Челси.

В самия край на полувремето Бърнли създаде първата си реална опасност, след като Арфийл се озова на стрелкова позиция, но прати топката на сантиметри от лявата греда. Малко след началото на второто полувреме вратарят спаси изстрел на Коста, а в 57-ата минута Азар шутира към дясната греда след корнер, но Хийтън отново беше на мястото си. Малко след това и Тери пропусна да вкара след бомбен удар.

След час игра Азар се освободи пред пеналта, но прати топката малко над горната греда. Три минути по-късно за пореден път в срещата Хийти спаси вратата си след прекрасен шут на Азар в долния десен ъгъл.

До края резервата Моузес се разписа с едно докосване след асистанция на друг играч, който влезе от пейката Педро.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/kIFmh9n_VDE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Челси – Бърнли 3:0

Голмайстори:

1:0 Азар (9)
2:0 Вилиан (41)
3:0 Моузес (89)

Челси: Куртоа, Иванович, Кейхил, Тери, Аспиликуета, Канте, Вилиян (77-Моузес), Оскар, Матич, Азар (81-Педро), Коста (81-Батшуай)

Бърнли: Хийтън, Лоутън, Кийн, Мий, Уорд, Арфийлд (57-Гудмундсон), Дефур (57-О’Нийл), Марни (72-Тарковски), Бойд, Воукс, Грей

Жълти картони: Оскар, Иванович (Челси), Клиийн (Бърн)