Челси загуби първите си точки за сезона, макар че доминираше в южен Уелс срещу Суонси. Лондончани направиха много пропуски и двубоят завърши 2:2. 

Хората на Антонио Конте контролираха ситуацията в продължение на около 60 минути и поведоха, но само за 2 минути допуснаха обрат след неточности в дефанзивен план. 

След това избегнаха поражението след втория гол на Диего Коста, но тимът не успя да се изравни с Манчестър Сити и има 10 точки. Лебедите със сигурност са доволни от точката, с която активът им стана 4. 


В състава на Челси нямаше изненада и промяна от предишните двубои – Коста водеше атаката, подкрепян от Азар и Уилиан. Новите попълнения Давид Луис и Маркос Алонсо бяха сред резервите. Домакините започнаха с трима централни бранители, а рекордната покупка Борха Бастон изобщо не бе в групата. 

Гостите започнаха по-добре и в 6-ата минута след отнета топка от Канте, Уилиан стреля точно, но Фабиански изби. Малко след това полякът пресече в последния момент опасно подаване от фланга, при което топката бе на път да стигне до свободния Коста. 

В 18-ата минута по-добрите действия на лондончани дадоха резултат. Една висока топка не бе изчистена добре от Фернандес, Оскар я овладя и намери свободния Коста, който с удар от 14-15 метра стреля в долния ляв ъгъл, за да вкара третия си гол през сезона. 

Попадението донесе притеснение в лагера на домакините и малко след това Азар проби и излезе на стрелкова позиция, но Фабиански го разочарова с хубаво спасяване. 

Домакините изпитваха сериозни затруднения и не правеха нищо интересно в атака. Канте стреля неточно, а в 34-ата минута Аспиликуета отправи шут от малък ъгъл, който очаквано бе отразен от Фабиански. 

Лебедите малко се подобриха в последните минути и Гилфи Сигурдсон стреля отдалеч, но покрай вратата. Франческо Гуидолин реши да направи тактическа промяна и пусна Моду Бароу на мястото на Тейлър и тимът премина в схема с четирима в отбрана. 

В 43-ата минута Коста пропусна от чиста позиция, когато след корнер остана сам на далечната греда, но прати топката към страничната линия вместо в мрежата. На почивката обаче гостите логично водеха. 

След нея Уилиан отправи нещо средно между удари и подаване, но Азар се размина на далечната греда. Коста пък започна да влиза в чести сблъсъци с Жорди Амат и напрежението се увеличи. 

Въпреки това не се виждаше как домакините ще вкарат, но в 58-ата минута те стигнаха до дузпа. Куртоа излезе неразчетено, за да пресече пас към Сигурдсон, но не успя да го направи и спъна исландеца, който не сбърка от бялата точка. 

Само 3 минути след това шокът за Челси стана пълен. Кейхил загуби от Лирой Фер, който излезе сам срещу вратаря и го преодоля с удар  през краката – 2:1 за Суонси. 

Гостите опитаха да реагират и в 65-ата минута Азар почти се измъкна, но не успя да стреля. След това Коста овладя и падна след лек контакт с Фабиански, но реферът не отсъди нищо. Последва опасен удар на Оскар отдалеч, който вратарят на домакините изби. 

Около 75-ата минута Конте направи две смени като пусна Фабрегас и Моузес. Последва удар с глава от чиста позиция на Оскар, но над вратата. 

В 81-ата минута обаче лондончани изравниха. Иванович проби и стреля, но удара му бе блокиран. Топката обаче отскочи към Диего Коста, който с акробатично изпълнение с ножичен изстрел възстанови равенството – 2:2. 

Попадението даде импулс в играта на Челси и малко след това Коста бе изведен вдясно от Азар, но стреля в близкия ъгъл и Фабиански отрази, а при корнера Тери би с глава над целта. 

След един корнер обаче Азар трябваше да спира много сериозна опасност, като с цената на жълт картон фаулира откъсващия се Бароу. Последва удар на Фабрегас, който бе блокиран, а след това Моузес не бе точен и мачът приключи 2:2. 

Суонси – Челси    2:2

0:1    Коста 18
1:1    Сигурдсон 59 дузпа
2:1    Фер 62
2:2    Коста 81

Суонси: Фабиански, Фернандес, Амат, Кингсли, Ноутън, Фер, Корк, Ки, Тейлър (41 Бароу), Сигурдсон (88 Ранхел), Йоренте
Челси: Куртоа, Иванович, Кейхил, Тери, Аспиликуета, Канте, Матич (76 Фабрегас), Оскар (88 Батшуай), Уилиан (77 Моузес), Азар, Коста