Челси трябва да подобри играта си в защита, ако иска да се бори за трефой през този сезон, заяви крилото на тима Еден Азар.

Въпреки че новият мениджър на лондончани Антонио Конте се слави като специалист в играта в защита, Челси допусна девет гола в първите си шест мача във Висшата лига, включително три в дербито с Арсенал този уикенд.

"Всеки мач ни се налага да правим обрати. Срещу Лестър за купата успяхме да го направим, но срещу Арсенал, които бяха домакини, нямаше как да се случи", заяви Азар пред клубния сайт.

"Нямаме извинение за загубата от Арсенал. Не играхме добре и загубихме твърде много дуели по терена", каза още белгиецът.

След негативните резултати в последните 3 кръга Челси изостана на 8 точки от водача Манчестър Сити, а два от следващите си три мача среща шампиона Лестър и Манчестър Юнайтед.

"Трябва да се представим по-добре в тези мачове. В последните три мача взехме само една от възможни девет точки. Това е разочароващо. Сега трябва да работим повече върху нещата, които правим неправилно, за да сме готови за големите мачове", каза още Азар. В събота Челси гостува на Хъл Сити.