Челси прекъсна серията си от три поредни мача без победа във Висшата лига, след като надделя с 2:0 при гостуването си на Хъл Сити в среща от 7-ия кръг на шампионата.

През първото полувреме възпитаниците на Антонио Конте се представиха слабо, но след почивката заиграха по-добре и стигнаха до заслужения успех. Тогава Вилиан (61) и Диего Коста (67) вкараха фамозни голове, с което сложиха край на кризата за лондончани.

С трите точки Челси събра 13 и се изкачи на 6-то място преди изиграването на останалите срещи, докато "тигрите" остават със 7 т. и са на 15-та позиция.


Домакините пропуснаха великолепна възможност да поведат само 120 секунди след първия съдийски сигнал. Тогава Луис спъна Мбокани точно пред наказателното поле и от последвалия фаул Снодграс насочи топката под горната греда. Куртоа, който вчера беше обявен за най-слабия вратар от началото на сезона във Висшата лига, обаче демонстрира висока класа и успя да избие.

След 20 минути игра "тигрите" организираха добра  атака по дясното крило, при която Мейсън получи на далечната греда и пробва два последователни изстрела, които бяха блокирани от Канте. После Челси създаде първата си реална опасност, след като Коста подаде към непокрития Вилиан, който не успя да нанесе хубав удар от границата на наказателното поле. По-късно Кейхил засече от движение, но в аут.

В следващите минути мачът беше изключително скучен, с груби нарушения, а в края на полувремето Алонсо засече с глава на задната греда, но твърде неточно. По-късно пък Коста се опита да изведе Азар на стрелкова позиция, но в решаващия момент Дейвис изчисти. В добавеното време Мейсън отправи истински снаряд от дистанция, но Куртоа плонжира и изби. Второто полувреме започна с брилянтна индивидуална атака на Азар, който преодоля няколко противници и стреля, но Маршал изби в корнер.

След него се получи меле и Канте засече, но отново вратарят спаси. После Челси продължи с натиска си, но не можеше да стигне до сериозно положение. В 57-ата минута гостите пропуснаха златен шанс да поведат. Канте изведе отлично Коста, той преодоля Маршал и стреля, но Дейвис се метна, топката едва го докосна и се отби в гредата. При добавката връхлитащият Канте не намери целта, въпреки че никой не му пречеше.

В 61-ата минута логичното се случи и Челси поведе. Тогава Хъл сбърка при изнасянето на топката, тя беше подадена към Вилиан, който напредна и финтира защитник, след което с великолепен удар точно в сглобката матира Маршал за 1:0! Малко след това Коста можеше да сложи точка на спора, но далечният му шут бе спасен от стража на "тигрите".

Нападателят все пак стори това в 67-ата минута. Тогава удар на Матич беше блокиран, кълбото обаче стигна до Коста, който със страхотен удар удвои преднината на "сините". До края Челси имаше няколко добри шанс за трето попадение, но ги пропиля и мачът завърши 2:0.

Хъл Сити – Челси 0:2

Голмайстори:

0:1 Вилиан (61)
0:2 Коста (67)

Хъл: Маршал, Мейлър, Дейвис, Ливърмор, Робертсън, Хенриксен (71-Ернандес), Клукас (81-Хъдълстоун), Мейсън, Снодграс, Диоманде (62-Малоуни), Мбокани
Мениджър: Майкъл Филан

Челси: Куртоа, Алонсо, Луис, Кейхил, Аспиликуета, Матич, Канте, Моузес (84-Педро), Вилиан (89-Чалоба), Азар (81-Оскар), Коста
Мениджър: Антонио Конте

Стадион: "Kей Ком Стейдиъм"
Съдия: Антъни Тейлър
Жълти картони: Ливърмор, Робертсън (Хъл); Моузес, Матич (Челси)