Кой да бъде плеймейкър в звездния отбор на Бразилия за предстоящите световни квалификации? Това бе един от възловите въпроси пред селекционера Тите. Фелипе Коутиньо от Ливърпул или Вилиан от Челси?

Тите признава, че сега моментът на Коутиньо. Именно той е гласен за титуляр в двубоите срещу Боливия и Венецуела.

"Не е случайно, че наричат Фелипе - Магьосника", изчетка го Тите. "С пасовете си отваря фронта на атаката, създава празни пространства. Харесвам движението му по терена, оказа голямо влияние, като влезе в игра в предишните два мача", анализира още селекционерът на Бразилия.

Преди месец в квалификациите с Еквадор (3:0) и Колумбия (2:1) Тите предпочете Вилиан за титуляр. И двата мача Коутиньо го смени след около час игра, като срещу Колумбия асистира за победния гол на Неймар.

"Наистина това е труден избор за мен, но сега е моментът на Коутиньо. А във футбола трябва да следваш момента. Той се включи блестящо и не само защото съперникът бе уморен", обясни Тите.

Бразилия явно ще разчита много на Коутиньо за нови две победи, които ще утвърдят Селесао в челните места, даващи квота за Мондиал 2018 в Русия.

В момента командата на Тите е на второ място с 15 точки, колкото има и третият Аржентина, а лидер е Уругвай с 16.

В Ливърпул пък ще палят свещи Коутиньо да се върне здрав и свеж, тъй като след паузата за "мърсисайдци" предстои голямото дерби във Висшата лига срещу Манчестър Юнайтед на "Анфийлд".