През лятото на 2012 г. най-голямата звезда на белгийския футбол в момента Еден Азар подписа с Челси. Заедно с него от Ланс на "Стамфорд Бридж" пристигна и 2 години по-малкият му брат Торган. Докато Еден беше купен за 40 млн. евро, Торган излезе само 500 хиляди. Той така и не записа мач за първия отбор на "сините". Две години беше под наем в Зулте Варегем и една в Борусия Мьонхенгладбах, след което немският клуб го откупи през 2015-а за 8 млн. евро.

Вече далеч от сянката на своя по-прочут брат, Торган тогава обяви: "Искам да извървя своя собствен път". И наистина той тръгна по свой път, стана основен играч за Гладбах и беше важна част от състава, който влезе в топ 4 на Бундеслигата и се класира в Шампионската лига. Привлече погледа дори на Пеп Гуардиола, като в момента е една от основните трансферни цели на Манчестър Сити. "Торган е по-добрият от двама ни, ще стигне по-далеч от мен", обяви преди време Еден.

Изненадващо или не, двамата братя са сходен тип футболисти. Умни, технични, способни да решат мач с едно отиграване. На Торган може би му липсват скоростта и експлозивността на Еден, но пък определено притежава най-добра техника от всичките братя (Килиан, третият най-малък брат от клана Азар, играе за Уйпещ). Торган всъщност много по-често създава ситуациите за гол пред своите нападатели, докато пък Еден е този, който нерядко бележи.

"Той е един от тези играчи, които те карат да се вълнуваш. От тези, заради които би пропътувал стотици километри само за да отидеш на мач и да го гледаш", това е мнение не на кого да е, а на Жозе Моуриньо и може би е достатъчно показателно за качествата на малкия Азар, като се има предвид колко стиснат откъм комплименти е португалецът. Има и една закачка, която е съставена от две реплики, произнесени на съвсем различни места и в съвсем различно време.

"Попитали веднъж Еден Азар: "Кой е твоят идол?", и той отговорил: "Зинедин Зидан". Попитали и Торган, а той казал: "Моят идол е брат ми". Въпреки че двамата братя се разминаха в Челси, сега за пръв път ще могат да играят рамо до рамо в официален мач. Торган е голямата новост в повиквателната на новия селекционер на Белгия Роберто Мартинес за предстоящите мачове на Белгия срещу Босна и Гибралтар. Халфът вече има един записан мач за националния отбор, но преди цели 3 години - 6 минути в контрола срещу САЩ.

Тогава обаче в състава не беше Еден. Сега предстои голямото утвърждаване на Торган и сбъдването на една негова мечта. "Имам малки проблеми с коляното, но се надявам, че ще съм готов и ще мога да играя. В продължение на години мечтата ми е била да играя заедно с Еден и сбъдването й е все по-близо", бяха думите на Торган на пресконференцията преди днешния мач с Босна и Херцеговина.